Меню
Количка

SALE -20% Велосипеди Cross

Светлини

Светлини

Информация

Светлините за велосипед са едни от базовите компоненти, които подобряват видимостта на колоездача за други участници в движението и пътните знаци. Обичайно светлините се монтират отпред, на кормилото, но съществуват модели, които се монтират отстрани на рамката или върху спиците. В идеалния случай светлините се комбинират със светлоотражатели на калниците и спиците.

Първите лампи за велосипеди са били газени, с много силна светлина, но са искали редовна поддръжка. Били са заменени от традиционните крушки, а те – от халогенните, преди на пазара да станат популярни диодите. Светлините се захранват по два начина – чрез батерии или чрез динамо, което е поставено върху главината на предното колело. То може да се монтира също на тръбата за седалката или от долната страна на рамката.

Изисквания

В много страни е прието, че ако велосипеда няма светлини, то поне трябва да има бял светлоотражател върху кормилната вилка. В някои европейски страни е задължително колоездачите, които ползват велосипеда като транспорт до работа, да имат предни и задни светлини, като предната е постоянно светеща, а задната е мигаща. Предните светлини се избират според това къде ще карате – ако е в града, се слагат ниско, ако е офроуд или планински терен – се монтират по-високо.

Модели

Ако трябва да избирате между динамо и батерия, нужно е да знаете за техните преимущества и недостатъци. На динамото можете да разчитате винаги, макар да произвежда едва 3W, а някои – 6W. Те осигуряват достатъчно светлина, ако сте свикнали да карате на ниска скорост. Динамото не изисква презареждане; по-екологично е и по-евтино. Вариация на традиционното динамо е електромагнитното.

LED светлините са толкова популярни, че техни вариации намират широко приложение не само като компоненти от велосипеди, но и като част от дрехите и каската ви. LED светлини се монтират върху спиците на велосипед за градски условия, така че колоездачът да е видим за останалите участници в движението, рисувайки цветни, огнени кръгове с всяко завъртане на педалите. Предлагат се и модели, които работят без батерии.

Филтрирай продуктите
Динамо за велосипед на Union, което е изработено от алуминий. Предназначено е за ляв монтаж.ХарактеристикиАлуминиево 6V / 3 WЛагери от синтерована стомана.Ефективност повече от 35%.Издръжлива гумена ролка.Поцинкована скоба + назъбена шайба.Не изисква подръжка.Тегло: 148 гр.За ляв монтаж...
16.00 лв
Заден рефлектор, предназначен за багажник на колело. Спомага и повишава видимостта и забележимостта на велосипеда спрямо околните. Има овална форма и се предлагат в жълт цвят. Добра сигнализация.ХарактеристикиПроизводител - FischerЦвят - ЖълтМатериал  - Пластмаса/PVCОвална форма..
4.90 лв
Заден стоп за динамо, подходящ за багажник за велосипед.Характеристики3 червени LED светлини и светлинна лента за много ярка осветеност.Изключително широко странично осветяване > 220 градуса.Прозрачен обектив и издръжлив ABS корпус.1+1 скоба контакт.Основа с 2 x M5 болта, за монтаж на багажник 50..
25.90 лв
Компактен комплект светлини - предна и задна, подходящ за всеки велосипед. Добра видимост, със сигурност ще бъдете забелязани от околните. Светлините са с модерен силиконов дизайн и всяка от тях съдържа два светодиода. Благодарение на силиконовия корпус се монтират бързо и лесно навсякъде. Видимост ..
15.90 лв
USB комплект светлини - предна и задна, подходящ за всеки велосипед. Осигуряват много добра видимост, със сигурност ще бъдете забелязани от околните и пътните превозни средства. Изработен е от алуминиева сплав и издръжлив пластмасов материал. Подходяща за MTB, туризъм, спорт, градски и туристически ..
49.90 лв
Практичен и компактен преден фар SMART NINE 80, който е подходящ за всеки велосипед. Осветява много добре, със сигурност ще бъдете забелязани. Лесен монтаж без инструменти, с възможност за монтиране на кормилото, посредством държач. Разполага с два режима на светлина плюс светкавица. Необходими са 2..
21.90 лв
Интелигентна комбинирана предна светлина 1x 1WAT LED, която може да се монтира на предната вилка. Висококачествена предна светлина, която има добро изпълнение и много добро съотношение цена-качество. Този модел е снабден с превключвател и динамо рефлектор.ХарактеристикиФункции: 1 W CREE LED раб..
51.90 лв
Компактен комплект светлини - предна и задна, подходящ за всеки велосипед. Добра видимост, със сигурност ще бъдете забелязани от околните. Светлините са с модерен силиконов дизайн и всяка от тях съдържа два светодиода. Благодарение на силиконовия корпус се монтират бързо и лесно. Видимост до 400м и ..
13.90 лв
Светлоотразителната жилетка Aurora помага и повишава видимостта на велосипеда. Осигурява добра видимост през вечерните часове и през нощта. Носейки я със сигурност ще бъдете забелязани от околните. Всеки трябва да бъде видим за водачите на автомобили, особено по време на есенни дъждовни дни.Характер..
14.90 лв
Задна светлина/стоп предназначена за велосипеди. Монтира се бързо и лесно с помощта на регулируема скоба. Осигурява видимост и със сигурност ще бъдете забелязани от околните особено през вечерните часове, както и безопасност на самия колоездач.Характеристики5 LED крушки 2 батерии - ААА..
7.90 лв
Задна светлина стоп за велосипед SMART 317 R USB, която свети изключително ярко и със сигурност ще бъдете забелязани от околните. Задната светлина е от значителна важност, а със стопа SMART 317 R USB със сигурност ще бъдете забелязани. Безопасността е на първо място. Има два режима на работа и се ..
34.90 лв
Задна светлина стоп за велосипед на чешката марка Author . Има 2 режима на работа, работи с батерии 2 х ААА. Лесен монтаж. Препоръчителните места за монтаж са на задния калник или отстрани на рамката. Издържа около 50 часа. Стоп с 5 LED диода. Безопасността е на първо място, а задния стоп за велосип..
8.90 лв
Задна светлина, подходяща за всеки велосипед, която се зарежда чрез USB кабел. Осигурява много добра видимост, със сигурност ще бъдете забелязани от околните и пътните превозни средства.  Всяка допълнителна светлина увеличава безопасността ви по време на каране, независимо дали е ден или нощ. З..
16.90 лв
Мощна предна светлина с висока светлинна мощност от 200 лумина, подходяща за всеки велосипед. Осветява изключително добре, със сигурност ще бъдете забелязани от километри. Монтира се бързо и лесно. Благодарение на еластичната гумена каишка можете лесно да прикрепите светлината към всяко кормило. Хар..
54.90 лв
3 W CREE XM-T6 LED, алуминиев водоустойчив USB фар, с универсална силиконова стойка. Характеристики1× Cree XM T6 LEDсветлинен поток: 400 lmфункции за осветяване: интензитет на осветяване 100% / 50% / мигавреме за зареждане 6 часа, обозначено със син светодиод (изключва се след зареждане)индикатор за..
65.50 лв
Халогенна крушка Sigma 6V 2.4WИнформацияУдобни резервни халогенни крушки за динамо фар на велосипед с мощност 2,4 вата и напрежение - 6 волта.ХарактеристикиМатериал - Алуминий, стъклоЦвят - СребристНапрежение - 6 VMoщност - 2,4 W..
4.50 лв
Заден стоп за велосипед с 1 голям ултраярък светодиод и 2 малки.ХарактеристикиНяколко режима на работа.Подходящ за колчета с размер: 25.4 - 31.8мм.Батерии: 2х ААА ( включени в комплета).Тегло: 66гр...
10.00 лв
Заден стоп за калник на велосипед Majdller динамоИнформацияСтандартна задна светлина за динамо с проводник. Захват за калник с болт и гайка. Захранва се от велосипедено динамо с напрежение 6V за крушка 6V / 0.6W Монтира се на калника.ХарактеристикиМонтаж - за калник на велосипедЗа динамо 6VС кабелПо..
5.90 лв
Задна светлина за багайник на велосипед Majdller 1 LEDИнформацияЗаден стоп за багажник на велосипед. Стопът е с батерии 2xAAA. 1 LED светлина.ХарактеристикиСтоп за багажник на велосипедРазстояние между болтовете 80ммС батерии 2xAAA включени към стопа1 LED светлина..
11.00 лв
Задна/предна светлина Skorpion ARL-2411 бял и 1 червен диод.Батерия с USB зареждане - 3,7V 200mAh Li-ion.4 режима - постоянен и мигащ бял и постоянен и мигащ червен, задръж 3 секунди за изключване.Лесен монтаж.За диаметър от 22 мм до 31.8 мм.Водоустойчиво тяло...
18.00 лв
Вело LED светлини, предна бяла и задна червена.Светлините са ярки и се забелязват от 100 метра, може да се ползват и за дневно каране.Силиконови държачи позволяващи корекция на ъгъла.Възможност за вертикална или хоризонтална позиция на монтиране.2 режима на работа: -постоянно светене-мигащ режимВгра..
23.00 лв
Комплект светлини фат и стоп с USBLED преден: 3 watt бял / 60 lux (300lm)LED заден: COB червен / 35lmЗареждане с Micro USBБатерия:Фар: акумолаторна батерия 3,7V / 1300mAhСтоп: акумолаторна батерия 3.7V / 300mAhКорпус:Водоустойчив корпус категория IPX4Размер на скобата: 22,2-31,8ммМонтаж: хоризонтале..
43.90 лв
Комплект светлини предна и задна Skorpion ALS-011Предна светлина:4 диода бяла светлина.Необходими 3 x AAA батерии (не включени в опаковката).3 режима - постоянен и два мигащи.Лесно сваляне.Водоустойчива.Задна светлина:3 диода червена светлина.Необходими 2 x AAA батерии (не включени в опаковката).3 р..
15.90 лв
Най-новият модерен USB комплект от светлини за велосипед, комплектът се характеризира с лесен и бърз монтаж, висока производителност, дълъг живот.Атрактивен комплект с USB осветление от първокласен производител на осветление. Подходяща за MTB, туризъм, спорт и градски и туристически велосипеди.За пр..
69.99 лв
Предна светлина - USB Skorpion AFL-212Мощен едноватов диод бяла светлина.Висококачествена литиевойонна батерия 3.7V 80mAh.2 режима - постоянен и мигащ.Лесно сваляне.Водоустойчив.Подходящ за диаметър Ø22~31.8мм...
17.00 лв
Атрактивни детски светлини комплект в силиконов калъф с 2 светодиода, водоустойчиви, до 40 часа работа, видимост 400 м, монтират се лесно и навсякъде.- предна светлина бяло- задно светло червеноEAN: 28288000000000..
13.90 лв
Светлоотразител за спициИнформацияСветлоотразителят за спици спомага и повишава видимостта на велосипеда. Има овална форма и се предлагат в жълт цвят. Добра сигнализация.Цената е за 1бр.ХарактеристикиПроизводител - MAX1Страна на произход - ЧехияЦвят - жълтФорма - овална..
0.90 лв
Светлоотразители за спици, монтирани на спиците на велосипед - увеличете видимостта си на пътя!Светлоотразителните елементи са едновременно декоративен аксесоар и средство за подобряване на видимостта и безопаснотта при движение на пътя.За останалите участници в движението ще бъде много по-лесно да ..
17.00 лв
MAX1 Seku-Clip светлоотразители за спици тип сламкиЗащитен аксесоар за пасивна безопасност на велосипедистите - ново измерение в безопасността, видимост от всички страни - 360°.Спецификации- повърхността е изработена от отразяващ материал 3M Scotchlite- не са необходими батерии- почти нулево тегло- ..
9.90 лв
Светлоотразители за спици MAX1, изработени от материал 3M Scotchlite оранжево, опаковка 10 бр. цена за пакетMAX1 Seku-Clip светлоотразители (пръчици) за спици.Защитен аксесоар за пасивна безопасност на велосипедистите - ново измерение в безопасността, видимост от всички страни - 360°.Спецификации:- ..
9.90 лв
Светлоотразители сламки за спици SEKU-CLIP цвят - сребрист на чешката марка MAX 1ИнформацияЗащитен аксесоар на чешката марка МAX 1 за пасивна безопасност на велосипедите - ново измерение в безопасността, видимост от всички страни - 360°.Спецификацииповърхността е изработена от отразяващ материал 3M ..
9.90 лв
Светлоотразителни ленти за крачол. Предпазва дрехите ви от замърсяване от веригата на велосипеда и същевременно отразява светлината...
4.00 лв
Светлоотразителните ленти MAX1 осигурява още по-голяма видимост за велосипедисти или пешеходци привечер или през нощта. Лентата е проектирана да бъде прикрепена към ръката, крака, велосипеда, количката и т.н. Благодарениена пружината на отразяващата лента лесно се адаптира към всяка форма.Това е пас..
3.90 лв
Задна светлина - USB Skorpion ARL-201Силна COB диодна светлина - червена.Батерия с USB зареждане - 3,7V 300mAh Li-ion с индикация за намаляваща батерия.2 режима - постоянен и мигащ.Лесен монтаж.За диаметър от 22 мм до 31.8 мм.Водоустойчиво тяло...
32.00 лв
Светлина задна Skorpion ARL-261 Силна интензивна 1 w червена LED светлина.Необходими 2 x CR-2032 батерии.3 режима - постоянен, 50% постоянен, мигащ.Лесен монтаж.За диаметър от 22 мм до 31.8 мм...
10.00 лв
Стоп Bikesport XC-762Характеристики:- задна LED светлина с батерии- батерии ААА 2бр. (включени в комплекта)- скоба за монтаж колчето на седалката..
5.00 лв
Задна соларна LED светлина.Характеристики:- 2 LED светлини- соларна батерия включена в комплекта- скоба за монтаж към колчето на седалката..
9.00 лв
Стоп Crosser CLT-151Бюджетна задна светлина/стоп за велосипед.Хатактеристики:- LED яркост - 2x0.5watt 6lum ярка светлина- водоустойчив корпус категория IPX4- размери 69x31x29 мм- размер на скобата 22,2мм-31,8мм- монтаж хоризонтален и вертикален- с 3 режима на работа: 100%, SOS мигащи режими, - ..
6.00 лв
Стоп Crosser CLT-238Характеристики:- зареждане micro USB- LED яркост 35lum- водоустойчив корпус IPX4- размери 42x17x27мм- размер на скобата 22,2мм-31,8мм- монтаж - вертикален или хоризонталенCDB LED с изключително ниска консумация на енергияС 3 режима на работа: 100%, 50% и мигащ режим (повишена без..
19.90 лв
Показва 1 до 40 от 74 (2 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за ползване | Поверителност и бисквитки и GDPR

Този продукт в момент е извън наличност. Въведете вашия email адрес и ние ще ви уведомим веднага щом продукта е обратно наличен.

Email