Меню
Количка

Пролетни намаления на велосипеди до -20%

Гуми за тротинетки

Открийте най-широката гама от гуми за електрически тротинетки, предлагащи перфектната комбинация от издръжливост, сцепление и комфорт за безопасно и плавно движение. Нашите гуми са специално проектирани, за да удовлетворят нуждите на различни стилове каране и условия на пътя. Независимо дали се придвижвате в града или извън него или търсите да смените износените гуми на вашата тротинетка, нашите продукти предлагат надеждност и качество. Подобрете своя тротинетка с гуми, които ще ви осигурят гладко и сигурно пътуване, независимо от терена и условията.

Една от най-важните части на електрическата тротинетка са нейните гуми. Техният размер е определящ за мощността на превозното средство и за това какво ще бъде движението с него в градска среда. Електрическите тротинетки са оборудвани с различни видове гуми, с различно качество, от което зависи най-вече продължителността на използване на превозното средство.

Размери

Електрическите тротинетки са достъпни в различни размери на гумите, които играят ключова роля в техния комфорт и производителност. В следната статия ще разгледаме различните видове гуми и техните предимства:

8 инча гуми за тротинетка

Подходящи за градска употреба и кратки разстояния.

По-малък диаметър на гумата осигурява по-голяма маневреност.

По-подходящи за гладки пътища и асфалт.

8 1/2 инча гуми за тротинетка

Комбинират маневреността на по-малките гуми с по-голям комфорт и стабилност.

Подходящи за градски и предградски условия.

Подходящи за по-разнообразни пътища, включително леки неравности.

10 инча гуми за тротинетка

По-големият диаметър на гумата осигурява по-голяма стабилност и комфорт при каране.

Подходящи за по-дълги разстояния и неравни пътища.

Идеални за градове с по-лоши пътища или каране извън града.

100мм гуми за тротинетка

По-малкият размер на гумите ги прави изключително компактни и леки.

Подходящи за деца и тротинетки с по-малка мощност.

Идеални за кратки разстояния и плоски повърхности.

Особености на гумите за електрически тротинетки

Основният фактор, свързан с гумите на електрическата тротинетка, на който трябва да се обърне внимание при закупуването ѝ е техния размер. Колкото по-големи са колелата на превозното средство, толкова по-голяма е неговата маневреност. Ето защо има класификация на гумите, в зависимост от вида им, като те могат да бъдат с размери от 6.8 или 8.5 инча. Също така те може да са посочени и в милиметри, като например 100 или 110мм. За градска среда е добре да се избере тротинетка, с диаметър на гумите 8 инча. Размерът на гумите обаче е пропорционален на теглото на превозното средство, което означава, че най-маневрените модели тежат най-много. Кои параметри на гумите още трябва да се вземат предвид, при избора на електрическа тротинетка?

– Ширината на гумата, която е определяща, за безпроблемното каране на превозното средство по неравности. Колкото по-широка е гумата, толкова по-устойчива ще бъде тротинетката, върху чакъл, пясък и други. Особено важи ако търсите гуми за тротинетки за трикове;

– Твърдостта на гумата на електрическите тротинетки също е определящ фактор за удобно каране. Ето защо избора трябва да падне върху модел с по-меки гуми, които имат по-добро поглъщане на удара. За дълги пътувания са подходящи устройства с меки колела, които ще намалят дискомфорта при шофиране по неравности. За бързо и маневрено шофиране е по-добре да изберете твърди колела;

– Шарката на протектора е още една особеност на гумите за електрически тротинетки. Изразените шарки осигуряват най-високо качество на сцепление с пътя.

Видове гуми за електрическа тротинетка

Електрическите тротинетки са снабдени с различни видове гуми, които могат да бъдат пневматични, ляти или надуваеми.

Пневматичните гуми работят с въздух, който или се изпомпва във вътрешната камера или е херметически затворен между колелото. Така гумата осигуряват много добро сцепление на пътя, което се дължи на това, че когато човек стои върху тротинетката, въздухът в гумите се преразпределя, а те са леко притиснати, в резултат на което прилепват по-плътно към пътя и са по-надеждни. Смята се, че електрическите тротинетки с пневматични гуми без окачване се справят по-добре с тази задача от моделите с безвъздушни гуми, но с окачване.

Надуваемите гуми на електрическите тротинетки осигуряват максимално поглъщане на ударите при неравни пътища, но и много лесно се повреждат. Ето защо предпочитанията, при избора на електрическа тротинетка е към моделите с ляти колела, които са по-малко маневрени, но са подходящи за шофиране по гладък асфалт.

Каква е разликата между пневматичните и лятите гуми за електрически тротинетки

Повечето гуми за електрически тротинетки са направени от полиуретан, който освен, че е много издръжлив и безопасен, но е и сравнително евтин. Това дава известни предимства на този вид колела, които се изразяват в:

– Надеждност, по време на каране;

– Максимална маневреност;

– Дълга експлоатация;

– Много добро сцепление с пътната настилка;

– Ниски нива на шум;

– По-малко износване;

– Устойчивост на температурни промени.

Предимството на полиуретановите колела е, че с тях електрическата тротинетка се движи по-бързо и така може да измине по-големи разстояния. При лошо време обаче, шофирането на електрически тротинетки с полиуретанови гуми е опасно. Причината се крие в това, че сцеплението им на мокър асфалт е много малко. В допълнение, този модел има ниска амортизация в лоши зони.

Освен, че са с много ниски нива на шум, пневматичните гуми има и редица други предимства. Основно те се отличават с:

– Надеждност при каране;

– Високи ударопоглъщащи свойства;

– Възможност за каране по мокър асфалт;

– Отлично спиране;

– Комфортно каране.

Тези им качества дава на електрическите тротинетки с пневматични гуми известно предимство и ги прави предпочитани от хората, които живеят в райони с лоши пътища. Този модел има способността да увеличава абсорбцията на ударите, така че да не се усещат неравностите.

Някой от по-известните производители на ел. тротинетки

Xiaomi: Китайската компания Xiaomi предлага някои от най-популярните електрически тротинетки, известни със своята надеждност и отлично съотношение между цена и качество.

Segway Ninebot: С години на опит в производството на мобилни устройства, Segway Ninebot предлага надеждни и иновативни модели на тротинетки.

Razor: Razor е известен със своите електрически тротинетки за деца и тийнейджъри, които предлагат забавление и безопасност.

Bird: Bird е известна със своят споделен модел на електрически тротинетки, които се намират в градовете по целия свят, предлагайки удобен начин за градско пътуване.

Dualtron: Dualtron се отличава с мощни и високопроходими електрически тротинетки, които са подходящи за тези, които търсят високи скорости и изключителна издръжливост.

GoTrax: GoTrax се фокусира върху предоставянето на бюджетни решения за електрически тротинетки, които са достъпни за широка аудитория.

Филтрирай продуктите
Плътна безкамерна (tubeless) неплъзгаща се гума с клапан с вградено живо лепило, която може да се самозалепва.Подходяща за електрическа тротинетка/скутер Segway Ninebot Max G30, 10 инча...
45.00 лв
Вентил, който е подходящ за безкамерна гума за електрическа тротинетка/скутер.Размери - 1.1x1.3x2см...
5.90 лв
Външна бандажна гума за електрическа тротинетка/скутер размер 10х2.5, която е подходяща за електрически тротинетки/скутери Xiaomi и други.Особено издръжлива гума, благодарение на подсилената си повърхност, изработена от висококачествени материали...
55.00 лв
Външна гума за електрическа тротинетка/скутер размер 8.5х3.Подходяща е за електрически тротинетки Kugoo и други.Изключително здрава и издръжлива гума, благодарение на подсилената си повърхност, лесно се монтира и демонтира...
49.90 лв
Външна бандажна гума GDV за електрическа тротинетка/скутер размер 8.5х2, която е подходяща за електрически тротинетки/скутери (XIOMI 365(M365 PRO) и бебешки колички.Препоръчва се за монтиране на електрическа тротинетка-скутер с амортисьори.ХарактеристикиБандажнаПодходяща за електрическа тротинетка-с..
24.00 лв
Външна бандажна гума GDV за електрическа тротинетка/скутер размер 10х2.125, която е подходяща за електрически тротинетки/скутери.Особено издръжлива гума, благодарение на подсилената си повърхност, лесно се монтира и демонтира.ХарактеристикиЕдинични размери - 10 х 2,125″Общи размери - 10 х 2,125 – 6″..
35.90 лв
Външна бандажна гума GDV за електрическа тротинетка/скутер размер 10х2.5, която е подходяща за електрически тротинетки/скутери Xiaomi и други.Особено издръжлива гума, благодарение на подсилената си повърхност, изработена от висококачествени материали. Лесно се монтира и демонтира.ХарактеристикиОбщи ..
35.90 лв
Външна гума за електрически тротинетка е подходяща за модели тротинетки като Ninebot F25, F30, F40 и други с размет на джанти 10x2.125.Външна гума GDV 10x2.125 е подсилена (трудно се пука), изработена от каучуков материал с висока устойчивост на износване подходящ за електрически тротинетки / скутер..
17.90 лв
Гумата е подсилена и е подходяща за електрически тротинетки / скутери. Гумата се отличава с високо качество и протекция за трудно спукване.ХарактеристикиРазмер - 8 1/2 x 2Подходяща за - Xiaomi и други..
23.90 лв
Външна гума Wanda за електрическа тротинетка/скутер размер 8.5х2, която е подходяща за електрически тротинетки/скутери (XIOMI 365(M365 PRO) и бебешки колички.Особено издръжлива гума, благодарение на подсилената си повърхност, лесно се монтира и демонтира.ХарактеристикиБезкамернаПодсилена повърхност..
16.90 лв
Външна гума за електрически скутер CST 8 1/2 x 2ИнформацияВъншна гума за електрическа тротинетка XIAOMI. Гумата е на марката CST и се отличава с високо качество и протекция за трудно спукване.ХарактеристикиРазмер 8 1/2 x 2Подходяща за електрически скутер..
25.90 лв
Вътрешна гума размер 8.5x2 с крив вентил е подходяща за електрически тротинетки/скутери KUGOO ZERO 8/9/VSETT 9+.ХарактеристикиРазмер - 8,5х2ETRTO - 50-134Вентил - крив вентилПолезна информацияНадуваемите гуми гарантират по-меко возене, но при вътрешната гума може да се получи претъркване и износване..
15.00 лв
Вътрешна гума за електрическа тротинетка / скутер с размер 10x2.5. Подходяща е както за тротинетки така и детски колички със същия размер. Вентила е крив за по-лесно напомпване и е под градус 135.ХарактеристикиРазмер 10x2,5Вентил AV крив под ъгъл 135 градусаТегло 150-200гр...
7.90 лв
Вътрешна гума GDV за електрическа тротинетка/скутер размер 10х2, която е подходяща за електрически тротинетки/скутери (XIOMI 365(M365 PRO) и бебешки колички.ХарактеристикиРазмер - 10х2Марка - GDVВентил - Крив вентил CR202Тегло - 150гр...
7.90 лв
Вътрешна гума за електрически тротинетки/скутер размер 200x50, която е подходяща за всички видове електрически тротинетки ( XIOMI 365(M365 PRO), детски или бебешки колички.ХарактеристикиРазмер - 200x50Марка - GDVВентил - Крив CR202..
9.00 лв
Вътрешна гума за електрически тротинетки/скутер размер 10х2.5, която е подходяща за всички видове електрически тротинетки ( XIOMI 365(M365 PRO) и бебешки колички.ХарактеристикиРазмер - 10х2.5Марка - GDVВентил - Прав TR4Тегло - 150гр...
8.90 лв
Вътрешна гума GDV за електрическа тротинетка/скутер размер 8.5х2, която е подходяща за електрически тротинетки/скутери (XIOMI 365(M365 PRO) и бебешки колички.Гумата е подсилена, с допълнителна защита против пукане от тръни и други.ХарактеристикиРазмер - 8,5х2Марка - GDVВентил - ТР4А..
10.90 лв
Външна гума за електрическа тротинетка 8 1/2 x 2 Гумата е подсилена и е подходяща за електрически тротинетки / скутери Xiaomi.ХарактеристикиРазмер - 8 1/2 x 2Подходяща за - Xiaomi и други..
23.90 лв
Показва 1 до 18 от 18 (1 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за ползване | Поверителност и бисквитки и GDPR

Този продукт в момент е извън наличност. Въведете вашия email адрес и ние ще ви уведомим веднага щом продукта е обратно наличен.

Email