Меню
Количка

SALE -20% Велосипеди Cross

Венец касети

Венец касети

Те са важна част от велосипедната трансмисия и служат за преобразуване движението на краката в ротация, както и за сменяне на скоростите. По правило, касетите се намират от дясната страна на велосипедната рамка. Касетите се делят на две основни групи. Първата определя броя на зъбците, според това за какъв терен е предназначен велосипеда – планински, офроуд, асфалт. Втората група определя броя на звездите – една, две или три.

Касети

Касетите са прикрепени към рамката с три или шест болта, но по-често с четири или пет. Напоследък се забелязва тенденция в производството на овални звезди заради повишената ефективност на въртящия момент. При въртенето на манивелите, усилието на краката върху педалите е равномерно, заради което силата се разпределя по-качествено. Подходящи са за планински велосипеди, но веригата се износва по-бързо. Ако имате подобен проблем с велосипеда си, нужно е да намерите касета с по-малко зъбци.

Когато веригата се намира върху най-голямата звезда, която има повече зъбци, тя осигурява „по-лесна“ предавка. Това намалява въртящия момент, необходим за ротация на колелото. Велосипедистите по-лесно се справят с планински терени и изкачване като цяло. На равен терен обаче правите повече обороти с педалите, за да покриете същото разстояние.

Когато веригата се намира върху по-малка звезда, въртящият момент се увеличава, което означава че въртите по-рядко педалите, но трябва да ги натискате по-силно, за да изминете голямо разстояние. По този начин прибавяте мощност към скоростта си, без да въртите на празни обороти. 

Броят на звездите във венец касетите зависи от предназначението на велосипеда. Ако искате да замените колата си и да ходите на работа с колело, една звезда е достатъчна. Ако обаче искате през уикенда да идете на екскурзия и да изпитате силата на волята си, потърсете касета с две или три звезди. За триатлони и по-сериозни състезания е нужно да се съобразите със задния венец и дали основата му се върти със звездите или остава неподвижна.

Филтрирай продуктите
Венец касета Shimano 105 CS-R7000 11ск 11-28Т е подходяща за шосейни велосипеди с 11 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките. П..
89.00 лв
Венец касета Shimano 105 CS-R7000 11ск 11-28Т е подходяща за шосейни велосипеди с 11 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превкл..
79.00 лв
Венец касета Shimano 105 CS-R7000 11ск 11-32Т е подходяща за шосейни велосипеди с 11 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на пр..
86.90 лв
Венец касета Shimano ACERA CS-HG200 9ск 11-32Т е подходяща за планински велосипед с 9 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко и прецизно превключване на веригата.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват пе..
34.00 лв
Венец касета на Shimano, подходяща за планински велосипеди. Венеца е със специален профил на зъбите HiperGlide за по - лесно, гладко и безшумно превключване на предавките.Подходяща за МТБ велосипеди с 8 задни скорости.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се ..
25.90 лв
Венец касета CS-HG200 по технология Hyper Glide за велосипеди с механизъм на движение със 7 скорости и 12-28 зъба. Осигурява гладко и прецизно превключване на скоростите.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг..
25.90 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване. Подходяща за шосейни велосипеди.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им ..
39.00 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване. Подходяща за шосейни велосипеди.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния..
39.90 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им период и смяната им да се изв..
34.90 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им период и смяната им да се изв..
39.00 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им период и смяната им да се изв..
41.00 лв
Венец касета на Shimano подходяща за планински велосипеди. Специален профил на зъбирте HIPER GLIDE  осигуряващ гладко, тихо и прецизно превключване. Подходящ за велосипеди с 8 скоростна задна система.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,см..
29.90 лв
Венец касета на Shimano CS-HG41 подходяща за планински велосипеди. Специален профил на зъбирте HIPER GLIDE  осигуряващ гладко, тихо и прецизно превключване. Подходящ за велосипеди с 8 скоростна задна система.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да с..
32.90 лв
Венец касета Shimano DEORE CS-HG50 10ск 11-36Т е подходяща за планински велосипед с 10 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко,безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките.&n..
54.90 лв
10 скоростна система на Shimano Deore CS-M4100 дава широка гама от предавки за да се чувствате добре по всякакви терени. Със своята лека конструкция касетата осигурява плавни стъпки между венците и прецизно превключване. Венец касетата е подходяща за 1/2x10 скорости.Полезна информацияПрепоръчително ..
69.90 лв
Венец касета Shimano DEORE CS-M4100 е подходяща за планински велосипед с 10 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко,безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките.  Покрит..
99.00 лв
Безплатна доставка
Перфектна венец касета за МТБ велосипеди с една или две плочи на задвижване отпред. Shimano CS-M5100  11-42T 11s проектирана така, че осигурява максимален контрол на каданса през разнообразния терен на планинското колоездене.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно съст..
96.90 лв
Перфектна венец касета за МТБ велосипеди с една или две плочи на задвижване отпред. Shimano CS-M5100 11s проектирана така, че осигурява максимален контрол на каданса през разнообразния терен на планинското колоездене.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се по..
119.00 лв
Безплатна доставка
Венец касета Shimano DEORE CS-M6100 е подходяща за планински велосипеди с 1х12ск.скоростна система. Технологията HyperGlide допринася за оптимизиране на превключването при HG венци Shimano. Благодарение и на  новото поколение дванадесет скоростни системи на Shimano ще можете да превключват..
149.90 лв
Безплатна доставка
Новата 12 скоростна касета на Shimano DEORE XT M8100 намалява теглото като същевременно увеличава скоростите с още една. Конструкцията е BEAR SPIDER, а тялото е MICRO SPLINE с профил на зъбите HYPERGLIDE+. Всичко това осигурява повишена производителност при превключване и най-малко зъбно венче от 10..
245.00 лв
Безплатна доставка
Shimano SLX CS-M7000 11ск е висок клас касета идеална за 1x или 2x MTB задвижване на Shimano. Високо ефективно задвижване за каране по пътеки, плавно превключване на предавките. Лека поякообразна конструкция.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,с..
122.00 лв
Безплатна доставка
Със своята конструкция Beam Spider 12 скоростната касета на Shimano  SLX CS-M7100 10-51T намалява теглото и добавя още една предавка за MTB велосипедите. Предавките започват от 10 зъба благодарение на новото тяло на Shimano MICRO SPLINE и HIPERGLIDE + профил на зъбите....
159.90 лв
Безплатна доставка
Венец касета Shimano Sora  CS-HG50 9ск 11-30T е подходяща за планински и шосейни велосипеди с 9 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко и прецизно превключване на веригата. Подобрена версия с по-голяма здравина и по-лека като тегло.Полезна информацияПрепоръч..
41.90 лв
Венец касета Shimano TIAGRA CS-HG500 10S 11-32T е предназначена за шосейни велосипеди. Зъбите са HG (Hyper Glide), което осигурява по-бързо и безшумно превключване.С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките. Полезна информацияПрепоръчително е компонентите..
59.00 лв
Венец касета Shimano TIAGRA CS-HG500 10S 12-28T е предназначена за шосейни велосипеди. Зъбите са HG (Hyper Glide), което осигурява по-бързо и безшумно превключване.С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите ..
44.90 лв
Shimano ULTEGRA CS-6600 16-27T е 10 скоростна касета за шосейни велосипеди от групата Ultegra. Индексът 16-27T указва обхвата от зъби на венец касетата. 16T е минималния брой зъби а 27T най-големия. Този модел предоставя различни предавателни отношения за подходящ избор на каране по различни терени...
134.90 лв
Безплатна доставка
Венец касета за велосипед от групата на Shimano  Ultegra CS-R8000 11ск 11-28Т, която е подходяща за велосипеди с 11 задни скорости. Касетата е от най-високия клас от  серията на Shimano Ultegra. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превключване..
125.00 лв
Безплатна доставка
Венец касета за велосипед от групата на Shimano  Ultegra CS-R8000 11ск 11-30Т, която е подходяща за велосипеди с 11 задни скорости. Касетата е от най-високия клас от  серията на Shimano Ultegra. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превкл..
135.00 лв
Безплатна доставка
Венец касета SRAM PG-950 за 9 скорости и 11-32T зъба. Висок клас модел на Sram с който ще можете лесно, тихо и надеждно да превключвате скоростите. Подходящ е за шосейни велосипеди. Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да б..
69.90 лв
Свободен венец, подходящ за велосипеди с 1 скорост. Намира приложение и при велосипеди BMX. Монтира се за каплата на резба...
15.90 лв
Свободен венец, подходящ за велосипеди с 1 скорост. Намира приложение и при велосипеди BMX. Захваща се за каплата на резба...
25.00 лв
Свободен венец, подходящ за велосипеди с 1 скорост. Намира приложение и при велосипеди BMX. Захваща се за каплата на резба...
6.00 лв
Венец касета по технология Hyper Glide за велосипеди с механизъм на движение със 7 скорости.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им период и смяната им да се извършва в оторизиран магазин з..
25.90 лв
HG касетите са съвместими с вериги Shimano IG и HG. HG (HyperGlide) е специален профил на зъбите, осигуряващ по-гладко, бързо и безшумно превключване. Венец касета, подходяща за планински велосипеди...
34.00 лв
Венец касета на Shimano, подходяща за планински велосипеди. Венеца е със специален профил на зъбите HiperGlide за по - лесно, гладко и безшумно превключване на предавките.Подходяща за МТБ велосипеди с 8 задни скорости.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се ..
25.00 лв
Венец касета Shimano Acera CS-HG41 за велосипеди с 8 задни скорости. Венеца е подходящ за планински МТБ велосипеди. Покритието е никелирано за по-добро предпазване от корозия.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-..
29.90 лв
HG касетите са съвместими с вериги Shimano IG и HG. HG (HyperGlide) е специален профил на зъбите, осигуряващ по-гладко, бързо и безшумно превключване. Венец касета, подходяща за шосейни  велосипеди.Характеристики:За 8 скорости.Стоманен държач на зъбчатките.Зъбите са HG (HyperGlide), което осигу..
37.00 лв
Венец касета от серията SLX на Shimano за планински велосипеди (MTB) със система на движение с  11 скорости. Hyperglide система за бързо, прецизно и точно превключване на скоростите. Механизъм на движение Dyna-Sys: Нова цялостна концепция за по-лесно и ефективно използване на предавките на план..
109.00 лв
Безплатна доставка
Качествена венец касета Shimano Tiagra CS-4600  10S за шосейни велосипеди.Зъбите са HG (HyperGlide), което осигурява по-бързо и безшумно превключване...
44.00 лв
Показва 1 до 40 от 49 (2 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за ползване | Поверителност и бисквитки и GDPR

Този продукт в момент е извън наличност. Въведете вашия email адрес и ние ще ви уведомим веднага щом продукта е обратно наличен.

Email