Меню
Количка

Пролетни намаления на велосипеди до -20%

Вериги

Вериги

Веригата е ключов компонент, свързващ предната венец касета със задната. Задвижва се посредством педалите и манивелата. Съвременните вериги представляват наниз от цилиндрични ролки, закрепени към основното тяло със странични връзки. В пролуките между ролките влизат зъбците на звездите.

Видове вериги

Веригите обичайно се изработват от легирана стомана (смес, съдържаща молибден, хром или манган). Велосипедите от по-висок клас съдържат висококачествени сплави или други подобрения, които намаляват тежестта на веригата.

Видът на веригата, от която се нуждаете, зависи от модела на велосипеда, който ще карате. Предлагат се различни ширини на веригата, които да отговарят на теренните условия и натоварване. Например, 11-степенната касета изисква по тънка верига от 9-степенната, за да може по-лесно да минава между тесните пространства на звездите.

Грижа за веригата

Какъвто и модел да карате, грижата за веригата е от съществено значение. С времето веригите се износват и разхлабват. Те стават опасни за зъбците на звездите, защото може да ги повреди. За веригата е важно да бъде чиста и добре смазана. За да предотвратите износване, проверявайте дължината периодично и когато забележите, че размерите ѝ започват да се променят, я подменете.

Когато подменяте веригата на планински или на шосейни велосипеди, ви е нужна такава, която да съответства на броя предавки на скоростните механизми. Можете да съчетаете вериги и касети от различни производители, макар да се срещат фини детайли, на които трябва да обърнете внимание. Има вериги, които се държат на специални нитове. Когато подменяте веригата, трябва да потърсите нови нитове, тъй като старите не могат да бъдат използвани. Произвеждат се модели вериги, които могат да бъдат разкачени и поставени отново, без да е необходим съответния инструмент.

Съществуват два вида вериги – традиционни и с полувръзки. Едните и другите са със стандартна ширина от 1/8 инча, докато по-тесните (с повече скорости) са 3/32 инча. Най-тежките вериги на пазара са 3/16. Дължината варира между 96, 98 и 112 звена (цилиндъра).

Филтрирай продуктите
Велосипедна верига Shimano  Deore CN-HG53 с HyperGlide профил на звената за бързо и безшумно превключване, подходяща за планински и шосейни велосипеди със система на движение с 9 скорости отзад. Изключително прецизна изработка от висококачествена сплав от стомана. HyperGlide технологията доприн..
39.00 лв
Велосипедна верига Shimano  с HyperGlide профил на звената за бързо и безшумно превключване, подходяща за планински и шосейни велосипеди със система на движение с 9 скорости отзад. Изключително прецизна изработка за гладко превключване.Подходяща за използване с компоненти Shimano Deore, Al..
39.00 лв
Верига за велосипед Shimano  CN-HG601 е от серията на Shimano 105 или SLX. Отличава се с ниско тегло и плавно превключване на скоростите.  Технологията HyperGlide SIL-TEC допринася за ниско триене и оптимизиране на превключването при HG венци Shimano. Подходяща е и за E-BIKE.Полезна инфор..
49.00 лв
Велосипедна верига Shimano CN-M6100 за 1х12 или 2х12 скоростни системи Shimano. В комплекта е включено quick release звено за съединяване, което прави изключително лесно свързването. Съвместима с MTB и E-bikes. 12-степенна верига, която благодарение на подобрената си технология осигурява гладко,прец..
38.00 лв
Велосипедна верига Shimano DEORE XT CN-M8100, подходяща за планински велосипеди и E-BIKE със система на движение с 12 скорости отзад. Изключително прецизна изработка за гладко превключване.  Осигурява гладко и стабилно превключване на скоростите, ефективност при педалиране, повишена здравина и ..
67.90 лв
Висок клас верига на Shimano. CN-HG901 11 скорости получава цялостна  SIL-TEC обработка за повишена издържливост и ефективност. Асиметричен дизайн осигуряващ плавни превключвания, като същевременно намалява шума от задвижването. Верига Shimano CN-HG901 също е оценена за използване с E-BIKE вело..
73.90 лв
Веригата на Shimano CN-M7100 12 ск. осигурява подобрено задържане благодарение на удължената част на вътрешната плоча на веригата. Веригата включва бърза връзка и SIL-TEC обработка за удължена издържливост при агресивни карания. Патентован дизайн за плавно и тихо превключване. Полезна информацияПреп..
48.90 лв
Велосипедна верига Shimano TIAGRA CN-4601 е 10-степенна верига, която осигурява гладко и стабилно превключване на скоростите, ефективност при педалиране, повишена здравина и почти безшумна работа. Подходяща за шосейни и трекинг велосипеди със система на движение с 10 скорости отзад. Изключително пре..
46.90 лв
Модела верига на Shimano Ultegra CN-6600 осигурява гладко и стабилно превключване на скоростите, ефективност при педалиране, повишена здравина и почти безшумна работа. Подходяща за използване с курбели Shimano Ultegra FC-6700/6750. Предназначена е за шосейни велосипеди. В комплекта е включен чупещ с..
48.00 лв
Велосипедна верига Shimano Ultegra CN-6701 с HyperGlide профил на звената за бързо и безшумно превключване, подходяща за шосейни велосипеди със система на движение с 10 скорости отзад. Изключително прецизна изработка за гладко превключване. HyperGlide технологията допринася за оптимизиране на превк..
45.90 лв
Велосипедна верига Shimano ULTEGRA/XT модел CN-HG701, подходяща за планински, шосейни и електрически велосипеди E-BIKE със система на движение с 11 скорости отзад. Осигурява гладко и стабилно превключване на скоростите, ефективност при педалиране, повишена здравина и почти безшумна работа. Със специ..
57.90 лв
Велосипедна верига SRAM PC-951 с плътни звена е подходяща за планински или шосейни велосипеди със система на движение с 9 скорости отзад. Висок клас верига и изключително прецизна изработка за гладко превключване. Осигурява гладко и стабилно превключване на скоростите, ефективност при педалиране, по..
34.90 лв
Велосипедна верига, подходяща за BMX Kench  KH-CN-01 със система на движение с 1 скорост. Добра изработка, осигурявайки безпроблемно превключване.  Размери: 1/2“x1/8“. Атрактивен дизайн - тефлоново боядисване в черен цвят.Полезна информацияВеригата на всеки велосипед трябва редовно да се п..
42.00 лв
Този компонент служи за предотвратяване на падане на веригата при силни сътресения. Подходящ за XC, Cross Country и Dirt jump колела. Предотвратява падането на веригата в случаите когато предния венец е Single speed, а задните венци са повече предавки.ХарактеристикиРазмер - 28.6мм.Цвят - ЧеренПроизв..
9.90 лв
Водачът служи за предотвратяване на падане на веригата при силни сътресения. Подходящ за XC, Cross Country и Dirt jump колела. Предотвратява падането на веригата в случаите когато предния венец е Single speed, а задните венци са повече предавки.ХарактеристикиРазмер - 34.9мм.Цвят - ЧеренПроизводител ..
9.90 лв
Адаптор/преходник водач за верига COX  E-type средно движение. ИнформацияМонтаж на водача - ISCG05...
14.90 лв
Верига за велосипед SunRace  CNM54. Веригата е съвместима с венец касети на Shimano. Подходяща за велосипеди със система на движение с 5,6 или 7 скорости отзад.  Добра изработка, изработена е от висококачествена сплав от стомана.Полезна информацияВеригата на всеки велосипед трябва редовно ..
12.00 лв
Верига за велосипеди с контра DTO 1/2 x 1/8, подходяща за стари велосипеди със система на движение с една скорост отзад. Изработена е от висококачествена стомана.Осигурява нормално и стабилно превключване.Полезна информацияВеригата на всеки велосипед трябва редовно да се почиства и смазва, за да мож..
8.00 лв
Надеждна и устойчива велосипедна верига за 9 скорости. Подходяща и за електрически велосипеди. Осигурява стабилно превключване и почти безшумна работа.Комплекта включва съединително звено. Параметри: 1/2" x 11/128" x 116 звена.Полезна информацияВеригата на всеки велосипед трябва редовно да се почист..
26.00 лв
Верига от висок клас, подходяща както за шосейни, така и за планински велосипеди. Надеждна верига за 9 скорости. Съвместима с Shimano, Sram и Campagnolo системи. Осигурява по-бързо и по-гладко превключване. Намалява вероятността за прескачане на веригата. Изработена от висококачествена стоманена спл..
35.00 лв
Велосипедна верига Shimano CN-HG-40 от групата на Shimano Altus. Подходяща е за планински велосипеди с 6,7, или 8 скорости. Hyper Glide технология със скосени  вътрешни пластини за оптимизиране на превключването при HG венци Shimano. Дизайн, който спомага за по-малко задържане на кал и мръсот..
22.00 лв
Велосипедна верига от групата на Shimano Deore с HyperGlide профил на звената за бързо и безшумно превключване, подходяща за планински и шосейни велосипеди със система на движение с 9 скорости отзад. Super Narrow HyperGlide верига за велосипеди със система на движение с 9 скорости отзад.Технология H..
37.00 лв
Велосипедна верига от групата на Shimano  Deore CN-HG54 е 10-степенна верига, специално проектирана за MTB и City & Touring монтажи, но също така е съвместима с групата Tiagra 4700. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките. Изключително прецизн..
32.90 лв
11-степенната верига за велосипед от групата на Shimano Ultegra CN-HG701 е с посока на движение и идеално се вписва в групите Ultegra и Deore XT. Версията с 138 връзки може да се използва и за E-велосипеди. Веригите CN-HG701 са супер ефективни, а ниската поддръжка и плавното превключване се дължат н..
59.00 лв
Прецизно изпълнение, характерно за групата на Shimano  Deore на верига за велосипеди CN-HG93. Подходяща е за система на движение с 9 скорости отзад. Благодарение на  технологията Super Narrow HyperGlide, веригата осигурява стабилно, гладко и почти безшумно превключване на скоростите. Подхо..
45.00 лв
Верига за велосипеди CN-HG95 е от групата на Shimano  Deore XT. Благодарение на технологията HG-X веригата е по-ефективна, по-тиха, изисква по-малко поддръжка и е с нова обработка на повърхността - SIL-TEC покритие. Изцяло нова 10-скоростна верига с посока на движение. Моделът CN-HG95 е специал..
59.00 лв
Висококачествена изработка на велосипедна верига от групата на Shimano  Nexus. Подходяща за едноскорстни велосипеди, както и главини с интегрирани (вътрешни) скорости. Антикорозионно и сребърно покритие за по-дълъг експлоатационен живот. Размери - 1/2 х 1/8  инча, широчина -9.2 mm 1/2 х 1/..
13.00 лв
Верига за велосипеди Shimano  Ultegra CN-6701 осигурява гладко превключване на скоростите, ефективност при педалиране, повишена здравина и почти безшумна работа. Подходяща за шосейни велосипеди със система на движение с 10 скорости отзад. Прецизна изработка от алуминии и цинк, както и допълните..
55.00 лв
Велосипедна Верига модел CN10A на световно известната марка SunRace.  Подходяща за велосипеди със система на движение с 10 скорости отзад.  Добра изработка, изработена е от висококачествена сплав от стомана. Размер - 1/2"х 11/128"Полезна информацияВеригата на всеки велосипед трябва редовно..
38.00 лв
Верига за велосипед SunRace  модел CNM84, подходяща за велосипеди със система на движение с 8 скорости отзад. В комплекта има включено и свързващо звено. Размер - 1/2"х3/32". Много добра изработка, която осигурява гладко, безпроблемно и почти безшумно превключване на скоростите. Полезна информа..
21.00 лв
Верига за велосипед SunRace  модел CNM84, подходяща за велосипеди със система на движение с 8 скорости отзад. В комплекта има включено и свързващо звено. Размер - 1/2"х3/32". Много добра изработка, която осигурява гладко, безпроблемно и почти безшумно превключване на скоростите.Полезна информац..
14.00 лв
Велосипедна верига, подходяща за BMX Kench  KH-CN-01 със система на движение с 1 скорост. Добра изработка, осигурявайки безпроблемно превключване.  Размери: 1/2“x1/8“. Атрактивен дизайн - тефлоново боядисване в цвят оранжево.Полезна информацияВеригата на всеки велосипед трябва редовн..
42.00 лв
Велосипедна верига, подходяща за BMX Kench  KH-CN-01 със система на движение с 1 скорост. Добра изработка, осигурявайки безпроблемно превключване.  Размери: 1/2“x1/8“. Атрактивен дизайн - тефлоново боядисване в цвят лилав.Полезна информацияВеригата на всеки велосипед трябва редовно да се п..
42.00 лв
Велосипедна верига, подходяща за BMX Kench  KH-CN-01 със система на движение с 1 скорост. Добра изработка, осигурявайки безпроблемно превключване.  Размери: 1/2“x1/8“. Атрактивен дизайн - тефлоново боядисване в цвят червено.Полезна информацияВеригата на всеки велосипед трябва редовно да се..
42.00 лв
Велосипедна верига, подходяща за BMX. Моделът на SunRace CNX46 е със система на движение с 1 скорост. Добра изработка, осигурявайки безпроблемно превключване.  Размери: 1/2“x1/8“. Полезна информацияВеригата на всеки велосипед трябва редовно да се почиства и смазва, за да може да се намали износ..
21.00 лв
Водачът за вериги  модел CH-CM5-E 34.9/31.8 в черен цвят служи за предотвратяване на веригата да изпадне от зъбните колела. ИнформацияМонтаж - за седалковата тръба на рамката.Диаметър на скобата - 34,9мм 31,8мм..
34.90 лв
Водач за верига Cox Fury-Steel 32/38Т е подходящ за Dirt Jump велосипеди. Съвместим с плоча 32-38 зъба. Закалени водачи от синтетичен полимер. Служи за предотвратяване на падане на веригата при силни сътресения.ИнформацияМонтаж на водача: ISCG 05..
69.00 лв
Свързващото звено за верига 1s 1/8" е предназначено за смяна на едно от звената на верига за 1 скорост. С този пин за верига можете да свържете верига и най-вече да я отворите лесно, за да я смените или да я почистите в дълбочина. Подходящо е за вериги с 1 скорости.Полезна информацияВеригата на всек..
3.50 лв
Бърза връзка (свързващо звено) за верига KMC CL573. Подходящо е за вериги с брой скорости: 6, 7, 8 скорости. Звеното е за многократна употреба. Можете да сваляте и монтирате веригата след почистване отново без инструменти.Полезна информацияВеригата на всеки велосипед трябва редовно да се почиства и ..
5.00 лв
Свързващо звено SunRace  CNQ10 съвместимо с 10 скоростна верига. С това звено можете да сваляте веригата на велосипеда си за почистване и да е монтирате обратно без инструменти. Връзката е за многократна употреба. Размер: 1/2" x 11/128"Полезна информацияВеригата на всеки велосипед трябва редов..
6.00 лв
Показва 1 до 40 от 44 (2 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за ползване | Поверителност и бисквитки и GDPR

Този продукт в момент е извън наличност. Въведете вашия email адрес и ние ще ви уведомим веднага щом продукта е обратно наличен.

Email