Меню
Количка

Summer SALE -25% Велосипеди Drag и Cross

Задни дерайльори

Задни дерайльори

Видове

Задният дерайльор е механизъм, който се намира над венеца на задната гума. Той мести веригата, свързана с курбела, по звездите през техните зъбци. Обтегачът е важна част от подвижните компоненти на велосипеда. Той трябва да е изправен и съвместим с останалите части, за да синхронизира и координира работата им.

Повечето велосипеди, които имат няколко предавки, използват заден дерайльор. Изключения правят моделите, които имат вградена скоростна кутия. Обичайно това са електрическите велосипеди. Популярни са и моделите с преден и заден обтегач. Предният също мести веригата между звездите на курбела, които могат да са две или три на брой. Шосейните колела са именно такива, докато планинските предпочитат една звезда на курбела.

Задните дерайльори се предлагат в различни размери, защото движат вериги с различна дължина. Размерите на обтегачите са три, но производителите обичайно използват собствена терминология за всеки, което може да ви се стори объркващо, ако нямате предишен опит и наблюдения.

Планинските велосипеди имат тройна венец касета и затова използват големи и средни дерайльори. Пътните модели с двойна венец касета имат малки обтегачи. Дължината на веригата, големината на зъбците и разстоянията между звездите във венеца също са важни. По-големите дерайльори имат по-широк диапазон на предавки, като ви осигуряват стабилна верига и намаляват хлабавостта при смяна на скоростите. Ако обаче карате през наистина опасни терени с много скали и дървета, подобен едър компонент би могъл да се закачи и отчупи. С по-малък обтегач ще се чувствате по-безопасно, но тогава ще трябва да внимавате с напрежението, което оказвате върху веригата. Не на последно място, по-малките задни дерайльори обикновено сменят предавките по-бързо, по-леки са и е по-малко вероятно да се повредят.

Съществуват обтегачи със съединител, който държи напрежението в механизма постоянно. При смяна на скоростите върху неравен терен, дерайльорът може да започне да подскача и съществува опасност веригата да се откачи от зъбците. Съединителят може да бъде изключен по всяко време, ако превключването между скоростите ви се стори твърде осезаемо и „твърдо“.

Филтрирай продуктите
Заден дерайльор Shimano 105 RD-R700 GS 11sp е подходящ за велосипеди с 11 скоростна система. Дерайльорът е подходящ за шосейни велосипеди, съвместим за венец касети с 11 задни скорости. Изключително прецизна изработка от анодизиран алуминий, CFRP,неръждаема стомана. Директно захващане за рамата на в..
89.00 лв
7/8 скоростният заден дерайльор на Shimano Acera RD-M3020 е осигурява плавно и надеждно превключване на предавките. Снабден с технологията Double Servo ви позволява да карате по предизвикателни терени с по-малко насичания.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да ..
48.90 лв
Заден дерайльор Shimano Alivio RD-M3100 SGS е подходящ за планински велосипеди с 9 скоростна система, съвместим с 9 задни скорости. Изработен е от алуминий и висококачествена стомана. Директен и бърз монтаж чрез болт. Изключително прецизна изработка за гладко, безпроблемно и безшумно превключване. С..
69.00 лв
Заден дерайльор Shimano Altus RD-M2000 SGS  e съвместим с велосипед с 9 задни скорости. Изработен е от алуминий и висококачествена стомана. Директен и бърз монтаж чрез болт. Прецизна изработка за гладко, безпроблемно и безшумно превключване.Предназначен е за MTB планински и трекинг велосипеди. ..
44.90 лв
Заден дерайльор от групата на Shimano Altus RD-M370 SGS. Предназначени за 9 скорости. Монтират се директно към рамката. Предназначени за МТБ планински и трекинг велосипеди. Снабден с технология Double servo-panta и Wide Link  за прецизно и гладко превключване на предавките.Полезна информацияПре..
49.90 лв
Заден дерайльор Shimano Deore RD-M5100 SGS 11ск е подходящ за велосипеди с 11 скорости. Събира венец-касети с брой на зъбите от 11 до 51 зъба. Дерайльорът се отличава с елегантен, но наклонен дизайн Shadow RD+ за по-агресивно каране с минимум повреди. Осигурява постоянна производителност при превклю..
79.00 лв
Заден дерайльор Shimano DEORE RD-M5120 SGS 10-11sp е подходящ за велосипеди с 10 или 11 задни скорости. Съвместимостта за този дерайльор е 46T (1x11/1x10-speed), 42T (2x11/2x10-speed). Дерайльорът се отличава с елегантен, но наклонен дизайн  Shadow RD+  за по-агресивно каране с минимум пов..
75.00 лв
Заден дерайльор Shimano Deore RD-M592-SGS е подходящ за планински велосипеди с 9 скоростна система, съвместим с 9 задни скорости. Изработен е от алуминий и висококачествена стомана. Директен монтаж чрез болт. Резултатът е гладка и безшумна работа. Изключително прецизна изработка за гладко, безпробле..
85.00 лв
Заден дерайльор Shimano Deore RD-M6100 SGS е подходящ за велосипеди с 1x12 скоростна система. Съвместим с 11 задни скорости. Изработен е от алуминий и висококачествена стомана. Директен монтаж на за рамата на велосипеда. Технологията Shadow RD+ дава възможност за по агресивно каране. Неговият супер ..
89.90 лв
Заден дерайльор Shimano DEORE RD-T6000 SGS 10sp предназначен за широк спектър на колоездачни стилове. Произведен за 10 скоростни трекинг задвижвания.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им ..
89.00 лв
Заден дерайльор Shimano Tourney RD-TZ50 с ухо, осигурява прецизно, тихо и надеждно превключване на скоростите. Подходящ за детски и градски велосипеди от начален клас. За венец касети с 6 или 7 скорости. SIS (Shimano Index System) за точно и безпроблемно превключване.Захващане за рамката на велосипе..
14.90 лв
Серията дерайльори Shimano SLX RD-M7100 осигуряват усъвършенствана производителност при превключване с намалено напрежение. По-големите 13T ролки повишават ефективността и управлението на веригата. Изключително широк диапазон на превключване при 12 степенно задвижване 10-51Т. Нископрофилен дизайн SH..
119.90 лв
Безплатна доставка
Заден дерайльор Shimano Tiagra RD-4700-GS 10 sp е подходящ за велосипеди с 10 скорости. Дерайльорът е подходящ за шосейни и трекинг велосипеди, съвместим за венец касети с 10 задни скорости. Изключително прецизна изработка от алуминий. Благодарение на HG-X технологията ще усетите безупречно, прецизн..
74.90 лв
Заден дерайльор Shimano Tiagra RD-4700-SS 10 sp е подходящ за велосипеди с 10 скорости. Дерайльорът е подходящ за шосейни и трекинг велосипеди, съвместим за венец касети с 10 задни скорости. Изключително прецизна изработка от алуминий. Благодарение на HG-X технологията ще усетите безупречно, прецизн..
69.00 лв
Заден дерайльор Shimano Tourney RD-TY300 с ухо осигурява тихо, прецизно и надеждно превключване на скоростите. Дерайльорът е подходящ за планински и градски велосипеди с 6 и 7 скорости. Съвместимостта му с MegaRange венците ще ви осигури по-лесно и бързо изкачване, дори и на най-стръмните баири. RD..
26.00 лв
Заден дерайльор Shimano Tourney RD-TY500 SGS  6/7ск е от началния клас компоненти на Shimano. Съвместим е със скоростни системи 6 и 7. Обхваща максимален брой на зъбите до 34.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъд..
29.00 лв
Заден дерайльор Shimano Tourney RD-TZ500 6/7ск с ухо съвместим с 6 скоростни SIS Index Shifting задвижващи механизми.Полезна информация Shimano е световно известна компания и лидер в производството на части и компоненти за велосипеди. Японска фирма, която се е доказала на пазара с годините в произв..
23.00 лв
Заден дерайльор Sram X3 7ск Long Cage осигурява прецизно, надеждно и безпроблемно превключване на скоростите. Това е начален клас дерайльор,  с произход Тайван. Подходящ за венец касети с 7 скорости.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазв..
37.90 лв
Заден дерайльор Sram X4 8ск Long Cage осигурява прецизно, надеждно и безпроблемно превключване на скоростите. Подходящ за венец касети Sram с 8 скорости. Изработен от висококачествена сплав - алуминий и стомана.Произход - Тайван.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състоян..
49.90 лв
Заден дерайльор Sram X5 10ск Medium Cage осигурява прецизно, надеждно и безпроблемно превключване на скоростите. Подходящ за венец касети Sram с 10 скорости. Изработен от висококачествена алуминиева и стоманена сплав. Произход - Тайван.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно ..
104.90 лв
Безплатна доставка
Заден дерайльор Sram X5 9ск Medium Cage осигурява прецизно, надеждно и безпроблемно превключване на скоростите. Подходящ за венец касети Sram с 9 скорости. Изработен от висококачествена алуминиева сплав.Произход - Тайван.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да с..
89.90 лв
Shimano Nexus-7 SJ-NX10ИнформацияРезервна част за вътрешни скорости на Shimano Nexus 7 ск.  Комплекта включва всичко необходимо за периферията на скоростите.ХарактеристикиОЕМ код - Y74Y98050Подходящ за следните главини Shimano Nexus 7SG-C3000-7  SG-C30001-7 SG-7R46 SG-7R45 SG-7R42 SG-7R41 ..
19.90 лв
Shimano Nexus-8 SJ-8S20 /SG-8R35ИнформацияКомпоненти за Shimano Nexus 8s вътрешни скорости.  За използване с вътрешни зъбни колела Shimano Nexus SG-8R35.ХарактеристикиТози касетен шарнирен възел може да се използва и на следните вътрешни зъбни колела на главината:Shimano Alfine SG-S7000-8 / SG-..
17.00 лв
Верижка подходяща за вътрешни скорости на Sachs и Sram 3 и 5 скорости.Информациямонтаж: в дясно към главинатарезба и дължина 125мм M5 30mm дължинаигла с резба към вътрешните скорости M2 резба 5мм дължинаКаталожен номер на Sram 00.0599.100.082..
9.00 лв
Shimano Altus RD-M310 осигурява тихо, прецизно и надеждно превключване на скоростите. Дерайльорът е подходящ за планински и градски велосипеди с 7 и 8 скорости. Съвместимостта му с MegaRange венците ще ви осигури по-лесно и бързо изкачване, дори и на най-стръмните баири.Полезна информацияПрепоръчите..
41.00 лв
Обтегач / дерайльор от групата на Shimano Altus RD-M370 SGS. Предназначени за 9 скорости. Монтират се директно към рамката. Предназначени за МТБ планински и трекинг велосипеди. Снабден с технология Double servo-panta и Wide Link  за прецизно и гладко превключване на предавките.Полезна информаци..
44.00 лв
Заден дерайльор Shimano Deore RD-M4120 SGS 10-11sp е подходящ за велосипеди с 10 и 11 скорости,това го прави универсален. Събира венец-касети с брой на зъбите от 11 до 42 зъба. Дерайльорът се отличава с елегантен, но наклонен дизайн  Shadow RD+  за по-агресивно каране с минимум повреди, ка..
69.00 лв
Заден дерайльор за планински велосипеди (MTB) с технология Shimano Shadow. По-твърда и здрава пружина, която осигурява по-голяма стабилност, а дизайна му не позволява на веригата да се опира във велосипеда. Профилът му е с 15 мм по-малък в сравнение с традиционен заден дерайльор.Характеристики:Техно..
75.00 лв
Заден дерайльор Shimano Deore RD-M6000 SGS 10-speed Заден дерайльор Shimano Deore RD-M6000 SGS 10-speed
-17 %
Заден дерайльор от групата на висок клас компоненти. Взаимстван от най-високата серия на Shimano XTR, Deore RD-M6000 SGS Shadow + ще Ви предостави изключително меко и прецизно превключване на предавките.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смаз..
115.00 лв 139.00 лв
Безплатна доставка
Задният дерайльор Shimano Deore RD-M610-SGS за 10 скорости е оптимизиран за Dyna-Sys технологията на Shimano. Използвайки нископрофилен дизайн SHIMANO SHADOW RD, дерайлюрът е подходящ за 10 степенно МТБ каране.Полезна информацияShimano е световно известна компания и лидер в производството на части..
69.00 лв
Shimano Tourney RD-FT35 Късо рамо заден дерайльор 6-7 скорости. Подходящ за детски и сгъваеми велосипеди с една плоча отпред...
22.00 лв
Начален клас заден дерайльор от серията на Shimano.Захващане за рамката на велосипеда с ухо.За скоростна система с 6 скорости...
12.00 лв
Заден дерайльор Shimano RD-TY21B за планински и трекинг велосипеди със система на движение с 6 скорости.За 6 скоростиСъвместимост на верига: Shimano HG-UG 6скоростиSIS (Shimano Index System) за точно, безопасно и безпроблемно превключванеПолезна информацияShimano е световно известна компания и ..
14.90 лв
Заден дерайльор Shimano Tourney RD-TX800 е модел от 2016г. и е подходящ за велосипеди с 7 и 8 скорости. Съвместим е с вериги Hyper Glide, захващането става чрез болт за ухото.Полезна информацияShimano е световно известна компания и лидер в производството на части и компоненти за велосипеди. Япон..
29.00 лв
Заден дерайльор Shimano Tourney RD-TY300 осигурява тихо, прецизно и надеждно превключване на скоростите. Дерайльорът е подходящ за планински и градски велосипеди с 6 и 7 скорости. Съвместимостта му с MegaRange венците ще ви осигури по-лесно и бързо изкачване, дори и на най-стръмните баири.RD-TY300 о..
26.00 лв
Заден дерайльор Shimano Tourney RD-TZ50 осигурява прецизно, тихо и надеждно превключване на скоростите. Подходящ за детски и градски велосипеди от начален клас. За венец касети с 6 или 7 скорости. SIS (Shimano Index System) за точно и безпроблемно превключване.Характеристики:Приложение: Планински, г..
20.00 лв
Заден дерайльор Shimano Tourney RD-TZ500Характеристики:монтаж: с болтза скорости: 6 скоростицвят: черенклас Shimano: Tourney..
24.00 лв
Дерайльор заден RDM41 SunRace подходящ за 6,7 и 8 скоростни системиСедем/Осем скоростиЗа венци 11-34 зъбаМонтаж директен на ухоДълго рамоЦвят: ЧеренТегло: 370 г..
20.90 лв
Команда Shimano Nexus 3s SL-3SИнформацияКоманда за вътрешни скорости на Shimano Nexus 3 скорости. Командата е в комплект с машинката захващаща се към каплата.ХарактеристикиТип - команда за Nexus 3 скорости SL-3s41Команда / жило / броня / апаратСкорости - 3 скорости..
33.90 лв
Команда SHIMANO NEXUS SL-C3000 7s к-т 1700мм с болтИнформацияДясна команда за вътрешни скорости Shimano Nexus 7 SL-C3000. Командата е в комплект с жило, броня и болчето с гайката за жилото захващащо се към каплата (главината).ХарактеристикиМодел - Shimano Nexus 7 SL-C3000 7spКомплекта включва - кома..
29.00 лв
Показва 1 до 40 от 42 (2 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за ползване | Поверителност и бисквитки и GDPR

Този продукт в момент е извън наличност. Въведете вашия email адрес и ние ще ви уведомим веднага щом продукта е обратно наличен.

Email