Меню
Количка

Summer SALE -25% Велосипеди Drag и Cross

Детски столчета

Детски столчета

Информация

Карането на велосипед от ранна възраст е един от най-добрите начини да пробудите любовта на детето към колоезденето. Докато то още не е в състояние само да запази равновесие и да вземе контрол над управлението, можете да го возите с вас. Идеалното решение са детските столчета за велосипед. Можете да започнете да разхождате детето си по този начин още от деветия месец след раждането. Нужно е само да купите подходящата каска и да изберете върху коя част от рамката искате да се монтира столчето.

Детските столчета са много удобни, имат дори подлакътницимека подложка, отвори за вентилация, ремъци за безопасност и колан, както и поставки за краката. Материалите са леки, но могат да издържат на натоварване до 22 кг. За по-малки деца се предлагат седалки с непромокаема обвивка, която се почиства лесно. Издържат до 15 кг.

Как да изберете подходящ модел за вашия велосипед ?

Когато купувате детско столче за велосипед, обърнете внимание на дадените размери и най-вече на необходимата дебелина на кормилната вилица или тръбата за седлото. Скобите на столчето трябва да си пасват, за да осигурите пълна безопасност на детето при каране. Повечето модели са статични и имат универсална поза, докато други имат две-три позиции (0, 10 и 20 градуса) и по-ниска облегалка, за да позволи на детето да носи каската си безпроблемно. Сред екстрите ще откриете хранилище за дребни вещи, вградени LED светлини, собствени амортисьори или регулиращи се поставки за крака.

Повечето детски столчета са подходящи за деца между 9 месеца и четиригодишна възраст. Изборът на детско столче зависи по-скоро от това до колко детето ви може да седи самостоятелно, без опора. Някои родители качват децата си на столчето още на шестия месец, докато други се возят с тях до седмата им година. Причината е, че при детските столчета не възрастта е от значение, а натоварването, което обичайно стига до 20 кг (като не броим теглото на самата седалка). Това е и теглото, което велосипедът ви може да издържи като допълнителна тежест. Превишаването на горната граница ще се отрази на колоезденето, особено по време на изкачване и взимане на завои.

Монтиране

Детските столчета се делят на това дали могат да се монтират отпред - предно детско столче или отзад - задно детско столче.

За монтаж отзад можете да избирате между тръбата на седалката, багажника и самата рамка. Монтирането се случва или със специална скоба, или с болтове. Модели като BELLELI FRECCIA B-FIX предлагат допълнителна защита – специален ключ, който заключва или освобождава скобата. Това идеалната защита както от деца, така и от крадци. Детските столчета са подходящи за модели велосипеди с диаметър между 26 и 28 инча на гумите. Ако велосипедът ви е с отворена рамка (без тръба за седалката), потърсете пръстени за допълнително закрепване, за да не вибрира столчето при всяка неравност на пътя.

Имайте предвид, че монтирането на столче от задната страна значително децентрализира велосипеда. Не монтирайте твърде високо. Идеалното разстояние между пръстена за монтаж и главината на задната гума трябва да е под 10 см. Преди да качите детето си на столчето, закрепете някаква тежест, около десет килограма, и излезте на пробно кръгче. Така ще се сдобиете с реална представа каква е разликата между обичайното ви колоездене и това с дете. Единият от начините да балансирате тежестта, е като монтирате кош отпред и сложите в него дрешките и храната на детето.

Модели като POLISPORT KOOLAH RMS са подходящи за инсталиране върху багажника на велосипеда. Ако багажникът е монтиран върху главината и рамката едновременно, това ще даде допълнителна стабилност на кошчето и така няма да се притеснявате, че носещата ос ще се огъне под тежестта му. При този модел максималното тегло на натоварване е 22 кг, докато тежестта на столчето е само 3 кг.

Употреба и безопасност

Всеки родител знае от опит, че да се качи дете в количка е изпитание на волята и търпението. Какво остава за детско столче върху колело? Ако нямате помощник наблизо, подпрете велосипеда си на стабилно място или най-добре използвайте степенка, за да го позиционирате. Сложете детето на столчето и затегнете коланите, според указанията. Не забравяйте да закопчаете и крачетата, за да не се окажат върху гумата или между спиците. Модели като BUBBLY JOY FF предлагат достатъчно пространство да сложите каска на детето. За да не се извръщате от минута на минута и да проверявате безопасността на детето, помислете да монтирате огледало за задно виждане.

Ако седалката на велосипеда е с пружини, детето може да се изкуши да пъхне пръстите си в тях. Сложете протектор от задната страна на седалката или я сменете с нова. За да покажете на останалите участници в движението, че се возите с дете, закрепете LED светлина или светоотразител на гърба на столчето.

 


Филтрирай продуктите
Детското столче за велосипед на Polisport модел Bilby Junior FF е идеалната седалка, подходяща за най-малките деца. С ергономичен дизайн за по-голям комфорт на детето.Тази предна седалка позволява транспортиране на деца от 9 до 15 кг. Детската седалка е подходяща за велосипеди от 26"до 29" цола и ве..
99.90 лв
Безплатна доставка
Детското столче за велосипед на Polisport модел Bilby Junior FF е идеалната седалка, подходяща за най-малките деца. С ергономичен дизайн за по-голям комфорт на детето.Тази предна седалка позволява транспортиране на деца от 9 до 15 кг. Детската седалка е подходяща за велосипеди от 26"до 29" цола и ве..
99.90 лв
Детското столче за велосипед на Polisport  модел Bubbly Joy FF 29 е с ергономичен дизайн за по-голям комфорт на детето.Има множество отвори на облегалката, които допринасят за по-добра вентилация и намаляват въздушното триене. Освен това има интегрирана защита за крака, регулируеми поставки за ..
94.90 лв
Детското столче за велосипед на Polisport  модел Bubbly Joy FF е с ергономичен дизайн за по-голям комфорт на детето.Има множество отвори на облегалката, които допринасят за по-добра вентилация и намаляват въздушното триене. Освен това има интегрирана защита за крака, регулируеми поставки за кра..
89.90 лв
Детското столче за велосипед на Polisport  модел Bubbly Joy FF 29 е с ергономичен дизайн за по-голям комфорт на детето.Има множество отвори на облегалката, които допринасят за по-добра вентилация и намаляват въздушното триене. Освен това има интегрирана защита за крака, регулируеми поставки за ..
89.00 лв
Детското столче на Polisport модел Koolah FF Light е задна детска седалка за велосипед, идеална за деца до 22 кг. и е подходяща за монтиране отзад, на рамката на велосипеда. Седалката се побира в тръби с диаметър от 28 до 40 мм. Koolah е една от най-популярните детски седалки за велосипеди на Polisp..
89.90 лв
Представяме Ви един много компактен и предпочитан сред родителите продукт. Допълнителната седалка е подходяща както за нормални велосипеди, така и за електрически.Идеален начин да превозвате вашето дете. Какво по-хубаво от това да прекарате времето си с вашето дете на чист въздух? С допълнителната с..
89.00 лв
Конзола Polisport Standard е резервна част за закрепване на детското столче към велосипеда.Подходяща е за детски столчета на Polisport модели - Bilby Maxi, Bilby Junior, Koolah and Joy...
29.00 лв
Детско столче Polisport  BUBBLY JOY FF за заден монтаж. Монтиране към рамката или колчето за седалка на велосипеда. При този вид монтаж (заден), колоездачът допълнително пази завет на детето в столчето.Характеристики:За деца от 9 до 22 кг.- Триточков колан за безопасност- Странична защита-..
90.00 лв
Детско кресло за велосипед BELLELI FRECCIAВключва  B-FIX механизъмПодходящ за: LADIES, TREKKING, CITY, URBAN и MTB.Характеристики:тегло: до 15кгматериал: нетоксична сертифицирана пластмаса, миеща се, лека и твърдаподложка: мека и сваляща се за лесно почистванеколани: три точкови с регулираща се..
111.00 лв
Безплатна доставка
Тази детска седалка  HTP KIKI CS 202T за преден монтаж е с лесно монтиране към колчето или рамката на колелото. Седалката се държи на стоманени планки, по този начин возенето на детето е плавно и меко. Коланът е с двуточково захващане. Спецификации:материал: стомана, пластмаса, тексти..
69.90 лв
GUPPY MAXI FF е детска столче за велосипеди, идеална за деца до 22 кг и е подходяща за монтаж в задната част на рамката на велосипеда. Седалката е подходяща за монтаж на тръби с диаметър от 28 до 40 мм. GUPPY MAXI FF е един от най-популярните детски велосипедни седалки на Polisport, предлагащ комфор..
135.00 лв
Безплатна доставка
ДЕТСКО СТОЛЧЕ POLISPORT BUBBLY JOY CFSИнформацияСтолчето за велосипед Joy е с ергономичен дизайн за по-голям комфорт за детето и е съвместимо с използването на каска.Отворите му в облегалката допринасят за по-добра вентилация. Освен това има интегрирана защита за краката, регулируеми поставки за кра..
89.00 лв
ДЕТСКО СТОЛЧЕ POLISPORT GUPPY MAXI FFИнформацияДетско столче POLISPORT GUPPY MAXI FF разполага с нова система за накланяне, която позволява на велосипедиста да накланя седалката в 2 позиции до 20º, без да се налага да сваля детето от седалката.Системата е разработена така, че да може да бъде отключе..
129.00 лв
Безплатна доставка
Koolah FF е детска седалка за велосипеди, идеална за деца до 22 кг и е подходяща за монтаж в задната част на рамката на велосипеда. Седалката е подходяща за монтаж на тръби с диаметър от 28 до 40 мм. Koolah е един от най-популярните детски велосипедни седалки на Polisport, предлагащ комфорт и сигурн..
92.00 лв
ДЕТСКО СТОЛЧЕ POLISPORT KOOLAH RMSИнформацияМодела KOOLAH RMS на марката Polisport е детска седалка за велосипеди. Детското столче е подходящо за велосипеди, оборудвани с багажник.  Монтира се на багажника на велосипеда. Koolah е един от най-популярните детски велосипедни седалки на Polisport, ..
75.00 лв
Иниверсална конзола за дестко столче MessingschlagerПодходяща за голям брой модели детски столчета за заден монтаж...
22.00 лв
Показва 1 до 18 от 18 (1 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за ползване | Поверителност и бисквитки и GDPR

Този продукт в момент е извън наличност. Въведете вашия email адрес и ние ще ви уведомим веднага щом продукта е обратно наличен.

Email