Меню
Количка

Педали

Педали

Подмяна

Педалите се предлагат и подменят като чифт. Закрепват се на рамената на курбелите и представляват една от трите основни контактни точки на колоездача с велосипеда. Те са отговорни за движението на колелото напред. В крайна сметка, велосипед без педали е добре оборудвана тротинетка.

Видове

Съществуват три основни модела (форми) педали. Всеки от тях осигурява по-добър трансфер на силата, по-голяма стабилност, комфорт и лекота на използване. На първо място са автоматичните педали. Те се отличават с това, че механично закрепвате петата си към педала. Това повишава ефективността, улеснява трансфера на мощност и гарантират задържането на петата без приплъзване. Автоматичните педали са често срещан избор при шосейни велосипеди, планински и такива от по-висок клас. Изискват специални обувки за колоездене. Автоматичните педали за офроуд терен са смалени и имат специална технология на дизайна, която помага на прахта и калта да минават през педала, докато тези за гладък терен имат широка повърхност за развиване на по-висока скорост.

Платформените педали са опростени. Те са най-лесният тип педали за каране, защото не изискват специални обувки или начин на натискане. Просто се качвате и потегляте. По-скъпите платформени педали са по-издръжливи, имат висококачествени лагери и отлично сцепление.

Съществуват педали с куки или каишки. Считат се за ретро и не толкова популярна опция на автоматичните педали. Те позволяват на крака да бъде прикрепен към педала, без да се изисква специално оборудване, но пък се считат за по-малко безопасни, при все че кракът ви може да се заклещи в неподходящ момент. Ето защо куките и каишките не се препоръчват за планинско колоездене. Ще ги срещнете предимно като помощен аксесоар при фитнес уредите.

Специфични модели

Произвеждат се и модели педали, предназначени за специфични дисциплини. Познават се по необичайната форма. Изработени са от най-леките и издръжливи материали. Отличават се с модерен, иновативен дизайн с чупки под различен наклон, по-малък размер и по-скромно тегло за отлично сцепление и гарантирано покоряване на терена.


Филтрирай продуктите
Парчетата на Look KEO Grip се гордеят с добавена характеристика като TPU слой който предотвратява подхлъзването докато вървите. Парчетата са изключително леки и са подходящи за шосейно колоездене. Парчетата са с 0 градуса ъгъл на отключване (завъртане)...
34.90 лв
Парчета за педали на Shimano за система Shimano SPD SL .Разработени са да работят като система и са прецизно съчетани, за да осигурят оптимален трансфер на мощност и безопасност. Ефективността на пренос на мощност SPD-SL е специфичното за пътя усъвършенстване на системата. Тази платформа за педали е..
26.00 лв
Парчета за педали на Shimano за система Shimano SPD SL .Разработени са да работят като система и са прецизно съчетани, за да осигурят оптимален трансфер на мощност и безопасност. Ефективността на пренос на мощност SPD-SL е специфичното за пътя усъвършенстване на системата. Тази платформа за ..
26.00 лв
Парчета за педали на Shimano за система Shimano SPD SL .Разработени са да работят като система и са прецизно съчетани, за да осигурят оптимален трансфер на мощност и безопасност. Ефективността на пренос на мощност SPD-SL е специфичното за пътя усъвършенстване на системата. Тази платформа за ..
46.90 лв
Педали Bikesport ONE PIECE NYLON с капсуловани машинни лагери и развиващи пинове. Платформени педали подходящи за каране при което се нуждаете от добро сцепление на обувката върху педала. Пиновете са с резба и при необходимост могат да се махат.ХарактеристикиРазмери:  110x113ммЦвят: жълтМ..
49.90 лв
Педали Bikesport ONE PIECE NYLON с капсуловани машинни лагери и развиващи пинове. Платформени педали подходящи за каране при което се нуждаете от добро сцепление на обувката върху педала. Пиновете са с резба и при необходимост могат да се махат.ХарактеристикиРазмери:  110x113ммЦвят: зелен..
49.90 лв
Педали Bikesport ONE PIECE NYLON с капсуловани машинни лагери и развиващи пинове. Платформени педали подходящи за каране при което се нуждаете от добро сцепление на обувката върху педала. Пиновете са с резба и при необходимост могат да се махат.ХарактеристикиРазмери:  110x113ммЦвят: оранж..
49.90 лв
Педали Bikesport ONE PIECE NYLON с капсуловани машинни лагери и развиващи пинове. Платформени педали подходящи за каране при което се нуждаете от добро сцепление на обувката върху педала. Пиновете са с резба и при необходимост могат да се махат.ХарактеристикиРазмери:  110x113ммЦвят: синМатериал..
49.90 лв
Педали Bikesport ONE PIECE NYLON с капсуловани машинни лагери и развиващи пинове. Платформени педали подходящи за каране при което се нуждаете от добро сцепление на обувката върху педала. Пиновете са с резба и при необходимост могат да се махат.ХарактеристикиРазмери:  110x113ммЦвят: черве..
49.90 лв
Педали Bikesport ONE PIECE NYLON с капсуловани машинни лагери и развиващи пинове. Платформени педали подходящи за каране при което се нуждаете от добро сцепление на обувката върху педала. Пиновете са с резба и при необходимост могат да се махат.ХарактеристикиРазмери:  110x113ммЦвят: черен..
49.90 лв
Педали с парчета, подходящи за шосейно колоездене. Изработени са полиамид, което ги прави издръжливи и леки.Подобряват значително педалирането. С тях имате възможност както за натискане, така и за издърпване на педала (двойно педалиране). Използват се предимно при шосейно колоездене. Предлагат добър..
29.90 лв
MTB/TREK педали, подходящи за градски велосипед MAX1. Предлагат се в сиво черен цвят, с противоплъзгащо се покритие и с рефлектори. Изработени са от здрава пластмаса/PVC.ХарактеристикиМарка - MAX1С гума против приплъзване109х75ммТегло - 389гр.Сачмени лагериОпаковани в РЕ фолио с EAN,код и име.Пластм..
13.90 лв
Педали KENCH в червен цвят, който са подходящи за BMX.  Добре прилягат на крака, противоплъзгащи. Изработени са от здрава и подсилена пластмаса. Изключително добра изработка. Има изключително атрактивен дизайн,изчистен и стилен, който би се харесал на всеки. Един добър избор и добро съотношение..
31.90 лв
Класически педали с гумени вложки, направени в стила на 60-те години. Има изключително стилен и ретро дизайн. Гумата върху педалите предотвратява подхлъзването на обувките. Този модел педали чудесно би паснали на градски велосипеди в ретро стил. Педалите са изработени от здрав и издръжлив материал.Х..
17.90 лв
Ретро педали Union 687H (B) черно 9/16ИнформацияСтилни ретро педали за стари градски велосиди. Педалите са ретро стил и са с добро качество.ХарактеристикиПедали Union 687H ЧерниСъчмен лагерМатериал - Стомана с PVCРазмер: 117 х 76 ммТегло: 572 гр./к-тРезба: 9/16"..
25.00 лв
Педали Union SP-695Черни пластмасови, съчмен лагер.Материал: PPРазмер: 91 х 65 ммТегло: 270 гр/к-тРезба: 1/2" малка резба..
7.00 лв
Детски педали Union SP-695 стандартниПедалите са подходящи за велосипеди с цолаж на гумата от 12" до 20"Черни пластмасови, съчмен лагер.Материал: PPРазмер: 91 х 65 ммТегло: 270 гр/к-тРезба: 9/16" стандартна..
10.90 лв
Каишки за педали AUTHOR APD-TS315.Каишките са изключително здрави.2 бр. в комплект..
6.00 лв
кожени каишки за педали VP Components.Характеристики:Хромирана заключалкаДължина -12х400ммТегло-47грВариант кожени:Размер-13х450ммТегло-44грЦената е за к-та- 2бр каишки..
13.00 лв
Куки с каишки AuthorКуки с каишки за педали.Изработени от пластмаса.Куките с каишки държат крака здраво към педала. По този начин освен натискане на педала, можете и да издърпвате...
14.00 лв
Пълен пакет с винтове и шайби, подходящ за VP, FASTEN, WELLGO, SHIMANOПарчета  MAX1 за автоматични педали. Пълна опаковка с винтове и шайби, подходяща за марки педали: VP, FASTEN, WELLGO, SHIMANO...
19.90 лв
Парчета EXUSTAR E-BSL11 SHIMANO- За SHIMANO SPD-SL- Гумички против преплъзване- 0 градуса..
20.00 лв
Парчета за педали Shimano SPD SL SM-SH10 жълтиИнформацияПарчета за педали на Shimano за система Shimano SPD SL .Разработени са да работят като система и са прецизно съчетани, за да осигурят оптимален трансфер на мощност и безопасност. Ефективността на пренос на мощност SPD-SL е специфичното за пътя ..
35.00 лв
Парчета за педали Shimano SPD SL SM-SH11 синиИнформацияПарчета за педали на Shimano за система Shimano SPD SL .Разработени са да работят като система и са прецизно съчетани, за да осигурят оптимален трансфер на мощност и безопасност. Ефективността на пренос на мощност SPD-SL е специфичното за пътя у..
35.00 лв
MTB/CROSS спортни педали, CNC машинно лагерно подреждане, запечатани, Ал тяло, Ос Cr-Mo, размери:87x63mm, тегло:262g/чифт, ос 9/16"Качествени спортни алуминиеви педали Master Sport.Характеристики:-  МТБ/КРОС и ТРЕКИНГ- CNC машинно лагерно разположение за сачмени лагери- запечатани- без поддръжк..
25.90 лв
Полиран корпус от алуминиева сплав, включени парчета към тях S-002, подходящи за мтб и КРОСПедали MAX1 City.Педалите са изключително удобни. Комбинация между платформен педал и автоматичен педал.- тяло от алуминиева сплав, Полиран- желязна странична защита- сачмени лагери- подходящи за МТБ и КРОС, с..
76.00 лв
MAX1 изцяло алуминиеви платформени спортни педали със светлоотразители, сачмени лагери, размер: 120 x 100 ммMAX1 изцяло алуминиеви педали за спортна платформа със светлоотразители.- лагери- пинове по цялата платформа на педала- тегло: 448гр- ос 9/16 ”, Cr-Mo- размер: 120 х 100 мм дължина 120 мм..
37.90 лв
Алуминиево полиран корпус, неплъзгащ се гумен футборд, сачмен лагер, тегло 288гр.Модерни алуминиеви педали MAX1 Cross Alu със светлоотражатели - сачмени лагери.- неплъзгаща гумена стъпителната повърхност- тегло 1 чифт: 278 г- размер 105 X 68 mm- ос 9/16", Cr-Mo..
32.90 лв
Качествени спортни педали с по-голяма контактна площ 117 х 87 мм, сачмени лагери, черни, рефлекториАлуминиеви педали за универсална употреба.Педалите са с изключителен размер. По-голямата контактна площ на подметката с педала осигурява по-добра стабилност и контакт с колелото.Спецификации:- високока..
31.90 лв
Ос 9/16", леки, спортни, изцяло алуминиеви и без поддръжка педали със запечатан лагер, подходящи за МТБ, КРОС, АТБпедали MAX1 Sport- определяне MTB, - изцяло алуминиев сребро/черно- без поддръжка педали със запечатан лагер- тегло 1 чифт: 265 g- производител: Wellgo..
29.90 лв
Педали MAX1 Tour XL алуминиеви педали за универсална употреба.Педалите са с изключителни размери. По-голямата контактна площ на подметката с педала осигурява по-добра стабилност и контакт с колелото.Спецификации:- висококачествен твърд корпус от алуминиева сплав в размер XL- 2x промишлени машинни ла..
49.00 лв
Педали MAX1 пластмаса с светлоотражатели- сачмени лагери9/16" ос, PVC педали- с изливка против хлъзгане- тегло: 330 г- опаковани във фолио..
7.90 лв
Педали ROCK MACHINEИнформацияТермопластичните плоски платформи са достатъчно леки и здрави за MTB и мръсно колоездене. Пластмасовите шипове държат всяка обувка на място, докато тънкият профил на педала ви позволява да намалите теглотона тежестта и по този начин да подобрите стабилността си.Характери..
15.90 лв
Педали с автомат, подходящи за спортно оф-роуд каране / Крос Кънтри.Дизайн, спомагащ за по-малко задържане на кал и мръсотия.Система на педалите: SPD (Shimano Pedaling Dynamics).Система на педалите: SPD, подобрява педалирането като цяло.Материал на оста: хром-молибденова стоманаМатериал на корпуса н..
55.00 лв
Алуминиеви спортни педали с парчета MAX1 Sport.Спецификации:регулиране на стегнатоста на пружинатакорпус от алуминиева сплавCr-Mo освключени парчета към тяхнапълно съвместим със системата SPD на Shimanoвъзможност за задаване на твърдост на изхвърлянеподвижен пластмасов капак за смазване и регулиране..
50.00 лв
MAX1 SPD Tour едностранни педали. Педалите са чудесни понеже са комбинирани. От едната страна са с автомат и могат да се закопчават към шпайк, а от другата страна страна са платформени за каране с нормална обувка.Характеристики:- един индустриален лагер 686 2RS / другия плъзгащ- използване за Cross ..
78.00 лв
Педали Union SP-102 S 1/2''Цвят: СребърниМатериал: АлуминийРазмер: 108 х 102 ммТегло: 434 гр/к-тРезба: 1/2"..
30.00 лв
Показва 1 до 40 от 51 (2 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за ползване | Поверителност и бисквитки и GDPR

Този продукт в момент е извън наличност. Въведете вашия email адрес и ние ще ви уведомим веднага щом продукта е обратно наличен.

Email