Меню
Количка

НАМАЛЕНИ МОДЕЛИ ВЕЛОСИПЕДИ ДО - 20%

Компоненти

Компоненти

Да познавате компонентите на велосипеда е като да сте наясно с функциите и предназначението на автомобила, ако сте шофьор. В случай, че някоя част излезе от строя, ще можете да прецените дали ще успеете да се върнете у дома, или ще я поправите сами; как да се ориентирате в магазина за резервни компоненти и кога да се обърнете към специалист. Съвременните модели велосипеди имат действително голямо количество части, но на първо време се запознайте с основните.


Рамка

Тя е гръбнакът на велосипеда, тъй като върху нея са монтирани останалите компоненти – колелата, педалите, кормилото и седалката. Формата на рамката е също важна. Тя трябва да отговаря на височината ви, на стила на каране и терена, на който искате да използвате велосипеда. На пазара се предлагат три вида рамки – от алуминий, карбон и стомана. Алуминият е лек и евтин, но ако пътят е неравен, никой амортисьор няма да ви спаси. Карбонът (въглеродни влакна) е малко по-скъп, но осигурява по-добро изживяване по трудни терени. Стоманата е най-тежка, но и най-евтина и издръжлива. Препоръчва се за дълги разстояния на шосе или планински местности, където са необходими дебели гуми с дълбок грайфер.


Седалка и скоба

Може да се каже, че се предлагат повече видове седалки, отколкото колела. Това е една от частите на велосипеда, които се персонализират най-лесно, особено ако рамката е боядисана в неутрален цвят. Важното за седалката е не само удобството и дизайна, но и да пасне на тръбата. Скобата на седалката обичайно е два вида, като едната се завива с ръчка, а другата има винтове. С първия вид регулирате височината навсякъде, докато вторият е по-стабилен, но изисква инструмент. Скобите също могат да се предлагат в различни разцветки.


Капла

Джантата при велосипедите. Изработва се от карбон или алуминий. Каплите се различават по ширината си, броят на спиците, оста, лагерите и материала. Те се закрепят към рамката с вилица, посредством главина. Лагерите в главината определят колко леко се движи колелото. Каплата има отвори за винтила на гумата. Размерът и видът на гумите зависят от модела на велосипеда. Според това колко често и за какво ще ползвате велосипеда, изберете гуми за асфалт, офроуд или изцяло планински терен.


Стем и кормило

Стемът, известен още като лапа за кормило, е прикрепен към кормилната тръба и помага за управлението на велосипеда. Размерът и съвместимостта на лапата и тръбата е от решаващо значение. Стемът не бива да е нито хлабав, нито твърде стегнат, защото ще затрудни движението. Лапите биват къси, дълги, с рамо и също се предлагат в различни цветове. Кормилото не може да се персонализира така лесно, както седалката. При него е важно да съвпада с лапата, превключвателите и спирачките.


Спирачки

Необходими са на всеки велосипед. Трите вида са – дискови, V-образни и барабанни. Дисковите имат силна спирачна сила, но цената им е значително по-висока. Причината е в механизма, който се самонастройва според ситуацията. V-образните спирачки са най-често срещани, особено при велосипедите за масово производство. Изхабяват се лесно, но се продават навсякъде. Барабанните спирачки са най-добрият избор от трите. Създадени са от материали, устойчиви на атмосферни влияния и са важни, ако карате върху разнообразен терен, в блатисти местности или в райони с висока влажност.


Зъбно колело и манивела

Зъбното колело свързва рамката с манивелата и веригата. Манивелата се върти на шпиндел, който е прикрепен към зъбното колело. Неговото разположение спрямо рамката и големината му често влияят на карането. В отделни случаи може да бъде дори опасен, ако закачи ръба на панталона ви.

Когато купувате велосипед е нужно да следите за стойката си, за напрежението в китките, за глезените си и за височината на рамката по време на покой. Във всяка една ситуация трябва да имате пълен контрол, затова и познаването на отделните компоненти е от такова голямо значение.


Филтрирай продуктите
V-BRAKE спирачките от серията на Shimano ALIVIO T400 осигуряват отлично уверено спиране с регулация. Проектирани за MTB и Трекинг велосипеди...
27.90 лв
Адаптор Shimano DEORE за диск/ротор с 6 болта към Center Lock.SM-RTAD05  е адаптор за ротор на дискова спирачка и се използва за монтиране на диск който се инсталира с болтове към главина която е  за монтаж на диск/ротор на шлици (CENTER LOCK). Адаптор Shimano SM-RTAD05 разполага с пластин..
29.90 лв
Алуминиева лапа за велосипед  на марката Crosser със захват 31.8мм. за кормило. Изработена е от алуминий и благодарение на това, тя е изключително лека, само 90гр. Дължината й е 35мм.В комплекта са включени болтове от неръждаема стомана - 4,с които захващането за кормилото ще бъде здраво и наде..
21.00 лв
Алуминиева лапа за велосипед на марката Crosser със захват 31.8мм. за кормило. Изработена е от алуминий и благодарение на това, тя е изключително лека. Дължината й е 40мм. В комплекта са включени болтове от неръждаема стомана - 4,с които захващането за кормилото ще бъде здраво и надеждно и още 2 бол..
31.00 лв
Алуминиева лапа за велосипед Promax със захват 31.8мм. за кормило. Изработена е от алуминий и благодарение на това, тя е изключително лека. Дължината й е 35мм.  В комплекта са включени болтове от неръждаема стомана - 4,с които захващането за кормилото ще бъде здраво и надеждно и още 2 болта за ..
36.00 лв
Амортисьорно колче за седалка на велосипед с което колоездачните ви разходки ще бъдат меки и чудесни без дискомфорт в седалището. Благодарение на амортисьора, който е вграден в колчето, разходката с колело със сигурност ще бъде по-приятна.ХарактеристикиДиаметър - 27,2ммОбща дължина - 300ммХод - 40мм..
22.00 лв
Венец касета Shimano 105 CS-R7000 11ск 11-28Т е подходяща за шосейни велосипеди с 11 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките. П..
76.90 лв
Венец касета Shimano 105 CS-R7000 11ск 11-28Т е подходяща за шосейни велосипеди с 11 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превкл..
79.00 лв
Венец касета Shimano 105 CS-R7000 11ск 11-32Т е подходяща за шосейни велосипеди с 11 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на пр..
86.90 лв
Венец касета Shimano ACERA CS-HG200 9ск 11-32Т е подходяща за планински велосипед с 9 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко и прецизно превключване на веригата.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват пе..
34.00 лв
Венец касета Shimano ACERA CS-HG200 9ск 11-36Т е подходяща за планински велосипед с 9 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко и прецизно превключване на веригата. Код на производителя - ECSHG2009136Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно..
35.00 лв
Венец касета на Shimano, подходяща за планински велосипеди. Венеца е със специален профил на зъбите HiperGlide за по - лесно, гладко и безшумно превключване на предавките.Подходяща за МТБ велосипеди с 8 задни скорости.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се ..
25.90 лв
Венец касета CS-HG200 по технология Hyper Glide за велосипеди с механизъм на движение със 7 скорости и 12-28 зъба. Осигурява гладко и прецизно превключване на скоростите.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг..
25.90 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване. Подходяща за шосейни велосипеди.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им ..
39.00 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване. Подходяща за шосейни велосипеди.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния..
39.00 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им период и смяната им да се изв..
34.90 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им период и смяната им да се изв..
39.00 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им период и смяната им да се изв..
39.00 лв
Венец касета на Shimano подходяща за планински велосипеди. Специален профил на зъбирте HIPER GLIDE  осигуряващ гладко, тихо и прецизно превключване. Подходящ за велосипеди с 8 скоростна задна система.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,см..
29.90 лв
Венец касета на Shimano CS-HG41 подходяща за планински велосипеди. Специален профил на зъбирте HIPER GLIDE  осигуряващ гладко, тихо и прецизно превключване. Подходящ за велосипеди с 8 скоростна задна система.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да с..
32.90 лв
Венец касета Shimano DEORE CS-HG50 10ск 11-36Т е подходяща за планински велосипед с 10 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко,безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките.&n..
54.90 лв
10 скоростна система на Shimano Deore CS-M4100 дава широка гама от предавки за да се чувствате добре по всякакви терени. Със своята лека конструкция касетата осигурява плавни стъпки между венците и прецизно превключване. Венец касетата е подходяща за 1/2x10 скорости.Полезна информацияПрепоръчително ..
69.90 лв
Венец касета Shimano DEORE CS-M4100 е подходяща за планински велосипед с 10 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко,безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките.  Покрит..
89.90 лв
Перфектна венец касета за МТБ велосипеди с една или две плочи на задвижване отпред. Shimano CS-M5100  11-42T 11s проектирана така, че осигурява максимален контрол на каданса през разнообразния терен на планинското колоездене.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно съст..
96.90 лв
Перфектна венец касета за МТБ велосипеди с една или две плочи на задвижване отпред. Shimano CS-M5100 11s проектирана така, че осигурява максимален контрол на каданса през разнообразния терен на планинското колоездене.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се по..
124.90 лв
Венец касета Shimano DEORE CS-M6100 е подходяща за планински велосипеди с 1х12ск.скоростна система. Технологията HyperGlide допринася за оптимизиране на превключването при HG венци Shimano. Благодарение и на  новото поколение дванадесет скоростни системи на Shimano ще можете да превключват..
149.90 лв
Новата 12 скоростна касета на Shimano DEORE XT M8100 намалява теглото като същевременно увеличава скоростите с още една. Конструкцията е BEAR SPIDER, а тялото е MICRO SPLINE с профил на зъбите HYPERGLIDE+. Всичко това осигурява повишена производителност при превключване и най-малко зъбно венче от 10..
245.00 лв
Shimano SLX CS-M7000 11ск е висок клас касета идеална за 1x или 2x MTB задвижване на Shimano. Високо ефективно задвижване за каране по пътеки, плавно превключване на предавките. Лека поякообразна конструкция.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,с..
122.00 лв
Със своята конструкция Beam Spider 12 скоростната касета на Shimano  SLX CS-M7100 10-51T намалява теглото и добавя още една предавка за MTB велосипедите. Предавките започват от 10 зъба благодарение на новото тяло на Shimano MICRO SPLINE и HIPERGLIDE + профил на зъбите....
159.90 лв
Венец касета Shimano Sora  CS-HG50 9ск 11-30T е подходяща за планински и шосейни велосипеди с 9 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко и прецизно превключване на веригата. Подобрена версия с по-голяма здравина и по-лека като тегло.Полезна информацияПрепоръч..
41.90 лв
Венец касета Shimano TIAGRA CS-HG500 10S 11-32T е предназначена за шосейни велосипеди. Зъбите са HG (Hyper Glide), което осигурява по-бързо и безшумно превключване.С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките. Полезна информацияПрепоръчително е компонентите..
59.00 лв
Венец касета Shimano TIAGRA CS-HG500 10S 12-28T е предназначена за шосейни велосипеди. Зъбите са HG (Hyper Glide), което осигурява по-бързо и безшумно превключване.С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите ..
44.90 лв
Венец касета за велосипед от групата на Shimano  Ultegra CS-R8000 11ск 11-28Т, която е подходяща за велосипеди с 11 задни скорости. Касетата е от най-високия клас от  серията на Shimano Ultegra. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превключване..
125.00 лв
Венец касета за велосипед от групата на Shimano  Ultegra CS-R8000 11ск 11-30Т, която е подходяща за велосипеди с 11 задни скорости. Касетата е от най-високия клас от  серията на Shimano Ultegra. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превкл..
135.00 лв
Венец касета SRAM PG-950 за 9 скорости и 11-32T зъба. Висок клас модел на Sram с който ще можете лесно, тихо и надеждно да превключвате скоростите. Подходящ е за шосейни велосипеди. Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да б..
69.90 лв
Велосипедна верига Shimano  Deore CN-HG53 с HyperGlide профил на звената за бързо и безшумно превключване, подходяща за планински и шосейни велосипеди със система на движение с 9 скорости отзад. Изключително прецизна изработка от висококачествена сплав от стомана. HyperGlide технологията доприн..
39.00 лв
Велосипедна верига Shimano  с HyperGlide профил на звената за бързо и безшумно превключване, подходяща за планински и шосейни велосипеди със система на движение с 9 скорости отзад. Изключително прецизна изработка за гладко превключване.Подходяща за използване с компоненти Shimano Deore, Al..
39.00 лв
Верига за велосипед Shimano  CN-HG601 е от серията на Shimano 105 или SLX. Отличава се с ниско тегло и плавно превключване на скоростите.  Технологията HyperGlide SIL-TEC допринася за ниско триене и оптимизиране на превключването при HG венци Shimano. Подходяща е и за E-BIKE.Полезна инфор..
49.00 лв
Велосипедна верига Shimano CN-M6100 за 1х12 или 2х12 скоростни системи Shimano. В комплекта е включено quick release звено за съединяване, което прави изключително лесно свързването. Съвместима с MTB и E-bikes. 12-степенна верига, която благодарение на подобрената си технология осигурява гладко,прец..
38.00 лв
Велосипедна верига Shimano DEORE XT CN-M8100, подходяща за планински велосипеди и E-BIKE със система на движение с 12 скорости отзад. Изключително прецизна изработка за гладко превключване.  Осигурява гладко и стабилно превключване на скоростите, ефективност при педалиране, повишена здравина и ..
67.90 лв
Показва 1 до 40 от 701 (18 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за ползване | Поверителност и бисквитки и GDPR

Този продукт в момент е извън наличност. Въведете вашия email адрес и ние ще ви уведомим веднага щом продукта е обратно наличен.

Email