Меню
Количка

Грипове/Ръкохватки/Гюделини

Грипове/Ръкохватки/Гюделини

Гриповете, известени още като ръкохватки, играят основна роля за комфорта и управлението на велосипедите. Гриповете са една от трите опорни точки, чрез които тялото ви направлява движението, поддържа скоростта и следи за баланса. Гюделините влияят на захвата, превключването между скоростите и спирачките. Ако карате с неудобни или неподходящи за вас и велосипеда грипове, ръцете ви могат да изтръпнат, да получите спазми и дори да се появят мехури.

Какво представляват гриповете за Колело?

Най-често са направени от гума, като сърцевината им е пластмасова. Съотношението между смесите от материали варират, като някои грипове са по-твърди на допир, за да осигурят по-стабилен контрол над велосипеда, докато други са по-меки, така че да поемат повече вибрации при офроуд терени. Срещат се грипове от силикон, които са по-евтини. Ръката ви лесно ще се адаптира към силикона, без това да влияе на управлението ви. Коркът набира все по-голяма популярност, подобно на всеки еко продукт. Кожените грипове не са изключение, макар да са подходящи единствено за шосейни колела.

Размер на гриповете за велосипеди

Въпреки че изглеждат различни само в дизайна си и материала, от който са направени, гриповете имат размери – S, M и L. Ако използвате ръкавици за колоездене, нямате нужда от масивен грип, тъй като ще изпитате двойно по-голямо усилие да удържите кормилото. Масивните грипове обичайно служат за поемане на вибрациите при неравен терен и изкачване на стръмни склонове в планински условия. Друга отличителна черта на гриповете е диаметъра на вътрешната им страна. Той определя дали моделът е съвместим с вашето кормило.

Стандартни грипове за колелета

Най-разпространени са гумените модели. Дължината им зависи от личните ви предпочитания и позицията, която обичайно заемате върху седалката. Най-дългите грипове, подобно на ENCH 155ММ KH-GP-06, нямат борд и са с дължина 155 мм, докато Crosser са 120 мм и имат едва забележими грайфери. Съществуват и модели с покритие от пяна като GES Espuma Alta, които са изключително елегантни и издържат на директна слънчева светлина.

Кожените грипове имат ретро дизайн и, макар да не се препоръчват за летните дни, те перфектно абсорбират вибрациите от велосипеда. За по-добър захват потърсете грипове Martar 130 с подходящи грайфери и оребрение от долната страна. Много детски модели са точно такива. MAX1 Performance дори се комбинират с рога за кормило.

Грипове с крила

Понякога колоезденето продължава толкова дълго време, че в един момент малкия и безименния ви пръст ще станат безчувствени, а скоро – и цялата ви длан. За тази цел са създадени гриповете с крила. Те осигуряват по-голяма площ на захват, разпределяйки натиска равномерно. Китката ви ще намери стабилна опора и винаги ще е в правилна позиция. Модели като ROCK MACHINE Comfort grip 10 са издължени и имат по-късо крило, докато OCK MACHINE Comfort grip 20 грипът е по-тесен за сметка по-широкото крило. Тези грипове са подходящи за равен терен и шосейни велосипеди, но не и за планински. Компромисен вариант са гриповете с рога Skorpion PGP-091, които са подходящи при всякакви условия, включително дъждовно време.

Дизайн

Когато избирате грип, най-важен е дизайнът. Ще намерите модели в широка гама от текстури, форми и плътност. Плоските грипове, например, имат сплескана част от горната страна, осигуряваща допълнителна опора за ръцете и китките. Целта на ергономичния дизайн е да можете да карате най-дълго време, без да натоварвате раменните мускули.

Ако китките ви се извиват назад и усещате напрежение във врата и гърба, потърсете грип, който да стои една идея по-ниско от положението, в което ръцете ви почиват, докато карате. Такива са стандартните модели, отличаващи се с еднаква плътност по цялата дължина. Формата им е цилиндрична и са изработени от пяна, силикон или гума. Някои имат грайфери по повърхността – ръбове, вдлъбнатини, издутини или релеф, следващ извивките на пръстите ви.

Гюделини за професионалисти

За професионалисти се препоръчват гюделини, изработени от два различни материала. Обичайно са гумени, като единият слой е по-твърд и се намира от вътрешната страна. По-мекият слой е от външната страна и влиза в контакт с ръката. Идеята е долният слой да държи по-добре тръбата, докато мекият е по-удобен за захват. Този модел не се препоръчва за колоездачи, които са свикнали с по-тънки грипове.

Видове грипове

Рядко срещани са гриповете с гумени дискове в двата края. Те са по-класически модели, които не позволяват на дланите ви да се плъзгат. Често срещани са при BMX велосипедите и някои планински модели. Дебелината на гриповете зависи от големината на ръката ви. По-дебелите поемат вибрациите, но пък с тънките ще усещате терена по-добре. Определени модели пък изискват да карате с ръкавици.

Филтрирай продуктите
Еднослайни грипове на MAX1. Убират вибрациите и не натоварват ръцете. Комбинирана шарка на грипа/ръкохватките за по-добро усещане...
5.90 лв
Ръкохватките MAX1 Simple са еднослойни гумени грипове, които пасват идеално в ръката ви.Ръкохватките пасват идеално в ръката и абсорбира ударите много добре - благодарение на изпъкналата форма на горния слой, дръжките не се подхлъзват и могат да се използват без ръкавици - при правилно монтиране се ..
11.90 лв
Грипове, подходящи за велосипеди BMX.Ръкохватките са изработени от гума и идеално пасват в ръката ви и по този начин абсорбира добре ударите. Дръжките не се подхлъзват и могат да се използват без ръкавици. ХарактеристикиМатериал - ГумаДължина - 130 mmВътрешен диаметър - 22.2 mmПериферия от вътрешнат..
10.90 лв
Грипове / ръкохватки за детски велосипеди или за команди тип RevoShift (въртоци). Изработени са от качествена гума приятна на допир и абсорбираща вибрациите.Характеристикидължина - 75ммцвят - черенматериал - гума..
5.90 лв
Удобни ръкохватки T-one в атрактивен цвят, а именно комбинация от черно и зелено/електриково. Подходящи за велосипеди с вътрешни скорости, детски велосипеди до 20 цола или велосипеди с дясна команда Revoshift. Изработени са от издръжлив и надежден материал - ТРР,PP, алуминий.Имат добър захват за пов..
26.90 лв
Универсални ръкохватки за велосипед на Crosser. Има мини грайфери, спомагащи за по-добър захват и повече контрол без приплъзване с или без използване на ръкавици.Ръкохватките са здрави и перфектно абсорбират удари от кормилото. Уверяваме Ви, че ще ги чувствате комфортно в ръцете си. Бързо се почиств..
6.90 лв
Меки и удобни ръкохватки в черен цвят на световно известната и наложила се на пазара марка ODI. Дизайн с преплитане за по-добър захват и по-меко усещане, без приплъзване с или без използване на ръкавици. Гриповете са здрави и перфектно абсорбират удари от кормилото. Уверяваме Ви, че ще ги чувствате ..
49.90 лв
Гюделин на чешката марка MAX1, подходящ за шосейни велосипеди и шосейни кормила, който намалява вибрациите и значително увеличават комфорта при колоездене. Гюделина е изработен от  много приятна и висококачествена материя на допир - EVA (пяна). Освен това абсорбира добре потта и е много практич..
13.90 лв
Детските ръкохватки на чешката марка MAX1 се предлагат в черен цвят, подходящи за вашето дете, когато кара велосипед. Имат ергономичен дизайн и грайфер, спомагащ за по-добър захват и повече контрол без приплъзване. Гриповете са здрави и перфектно абсорбират удари от кормилото. Уверяваме Ви, че вашет..
5.90 лв
Дунапренени ръкохватки/ дръжки за велосипед, който са изработени от мека пяна, поглъщащи вибрации и удари. Лесни за поддръжка, могат да се мият. HD пяната има дълъг живот и не изгаря от слънцето. Подходящи са за велосипеди с рога.ХарактеристикиДължина - 210ммЦвят - ЧеренМатериал - HD мека пяна..
5.90 лв
Кожени Грипове черниИнформацияРетро кожени ръкохватки с шевове за велосипед. Чудесен аксесоар за допълване на дизайна на вашия велосипед. Стилни и лесни за слагане, изработени са от кожа, гриповете предлагат висока устойчивост, по-добър захват на колоездача и имат атрактивен дизайн. Бъдете различни!..
14.90 лв
Ръкохватки за детски велосипед Star зелениИнформацияДетските ръкохватки се предлагат в атрактивни цветове и са подходящи за детски велосипед. Имат ергономичен дизайн и агресивен грайфер с формата на звезда, спомагащ за по-добър захват и повече контрол без приплъзване. Гриповете са здрави и перфектно..
6.90 лв
Ръкохватки за детски велосипед Star синиИнформацияДетските ръкохватки се предлагат в атрактивни цветове и са подходящи за детски велосипед. Имат ергономичен дизайн и агресивен грайфер с формата на звезда, спомагащ за по-добър захват и повече контрол без приплъзване. Гриповете са здрави и перфектно а..
6.90 лв
Ръкохватки за детски велосипед Star червениИнформацияДетските ръкохватки се предлагат в атрактивни цветове и са подходящи за детски велосипед. Имат ергономичен дизайн и агресивен грайфер с формата на звезда, спомагащ за по-добър захват и повече контрол без приплъзване. Гриповете са здрави и перфектн..
6.90 лв
Ръкохватки за детски велосипед Star черниИнформацияДетските ръкохватки се предлагат в атрактивни цветове и са подходящи за детски велосипед. Имат ергономичен дизайн и агресивен грайфер с формата на звезда, спомагащ за по-добър захват и повече контрол без приплъзване. Гриповете са здрави и перфектно ..
6.90 лв
Тапи в комплекта.Ергономичен дизайн: за намаляване на напрежението върху китките.Вътрешен диаметър: 22.2 ммДължина: 140 mm (вътрешен дължина: 110 mm)1 чифт тегло: 270гр..
20.00 лв
Изключително удобни грипове GES Espuma Alta 128mm за велосипед.Материал: пяна (не изгаряща от слънцето и не лепнеща)дължина: 128ммАбсорбират вибрациите и подта. Могат да се мият...
14.90 лв
Грипове Kench с борд KH-GP-04Материал: гумаДължина: 220ммВътрешен диаметър: 22ммТегло: 138гр.Цветове: зелени..
14.00 лв
Грипове Kench с борд KH-GP-04Материал: гумаДължина: 220ммВътрешен диаметър: 22ммТегло: 138гр.Цветове: лилави..
14.00 лв
Грипове Kench с борд KH-GP-04Материал: гумаДължина: 220ммВътрешен диаметър: 22ммТегло: 138гр.Цветове: оранжеви..
14.00 лв
Грипове Kench с борд KH-GP-04Материал: гумаДължина: 220ммВътрешен диаметър: 22ммТегло: 138гр.Цветове: червени..
14.00 лв
Грипове Kench с борд KH-GP-04Материал: гумаДължина: 220ммВътрешен диаметър: 22ммТегло: 138гр.Цветове: черни..
14.00 лв
Грипове Kench без борд KH-GP-06 Материал: гумаДължина: 155ммВътрешен диаметър: 22ммЦветове: жълти..
14.00 лв
Грипове Kench без борд KH-GP-06Материал: гумаДължина: 155ммВътрешен диаметър: 22ммЦветове: лилави..
14.00 лв
Грипове Kench без борд KH-GP-06Материал: гумаДължина: 155ммВътрешен диаметър: 22ммЦветове: оранжеви..
14.00 лв
Грипове Kench без борд KH-GP-06Материал: гумаДължина: 155ммВътрешен диаметър: 22ммЦветове: червени..
14.00 лв
BMX грипове Kench двуцветни.Материал: гумаДължина: 135ммВътрешен диаметър: 22ммТегло: 120гр.Цвят: жълт/черен..
14.00 лв
Грипове Kench без борд KH-GP-06Материал: гумаДължина: 155ммВътрешен диаметър: 22мм..
14.00 лв
BMX грипове Kench двуцветни.Материал: гумаДължина: 135ммВътрешен диаметър: 22ммТегло: 120гр.Цвят: зелен/червен..
14.00 лв
Грипове Kench без борд KH-GP-06Материал: гумаДължина: 155ммВътрешен диаметър: 22ммЦветове: зелени..
14.00 лв
Грипове Kench без борд KH-GP-06Материал: гумаДължина: 155ммВътрешен диаметър: 22ммЦветове: лилави..
14.00 лв
Грипове Kench с борд KH-GP-05Материал: гумаДължина: 155ммВътрешен диаметър: 22ммЦветове: оранжево..
14.00 лв
BMX грипове Kench двуцветни.Материал: гумаДължина: 135ммВътрешен диаметър: 22ммТегло: 120гр...
14.00 лв
BMX грипове Kench двуцветни.Материал: гумаДължина: 135ммВътрешен диаметър: 22ммТегло: 120гр.Цвят: червен/черен..
14.00 лв
Грипове Martar 130 Green заключващ пръстенИнформацияУдобни грипове със заключващ пръстен предотвратяващ въртенето на грипа около кормилото. Удобни меки като ръкохватки от висок клас.ХарактеристикиЗаключващ пръстемОребрение от долната страна за по-добър захватТапи в комплектаДължина на грипа 130мм..
18.00 лв
Грипове Martar Army заключващ пръстенИнформацияУдобни грипове със заключващ пръстен предотвратяващ въртенето на грипа около кормилото. Удобни меки като ръкохватки от висок клас.ХарактеристикиЗаключващ пръстемОребрение от долната страна за по-добър захватТапи в комплекта..
20.00 лв
Грипове Martar CD RED заключващ пръстенИнформацияУдобни грипове със заключващ пръстен предотвратяващ въртенето на грипа около кормилото. Удобни меки като ръкохватки от висок клас.ХарактеристикиЗаключващ пръстемОребрение от долната страна за по-добър захватТапи в комплекта..
18.00 лв
Грипове MAX1 Comfy X1ИнформацияMAX1 Comfy X1 трислойни ергономични дръжки с алуминиева заключваща скоба.Алуминиевата скоба осигурява стабилността на захвата към кормилото.Два вида каучукова смес с различна твърдост осигуряват комфорт при захващане и по-нисък натиск върху нервите на китката.Специфика..
29.90 лв
Грипове MAX1 Comfy X3 с вградени рога за по-добър захват на ръката.ИнформацияТрислойни ергономични ръкохватки MAX1 Comfy X3 с интегрирани рога за удобен захват и заключващи пръстени. Заключващите пръстени са разположени от двете страни и осигуряват стабилност и редотвратяване на въртенето на грипа ..
34.90 лв
Max1 Пяна ръкохватки са 100% пяна ръкохватки, които перфектно абсорбират удари от кормилото, пасват перфектно в ръката.Характеристики:- пасва перфектно в ръката и абсорбира ударите много добре- благодарение на амортисьорната абсорбция премахвате болката и изтръпването на ръцете- когато са правилно м..
11.90 лв
Показва 1 до 40 от 87 (3 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за ползване | Поверителност и бисквитки и GDPR

Този продукт в момент е извън наличност. Въведете вашия email адрес и ние ще ви уведомим веднага щом продукта е обратно наличен.

Email