Меню
Количка

Пролетни намаления на велосипеди до -20%

Тротинетки за трикове

Тротинетки за трикове

За кого са ?

Онова, което в началото на 2000-та се смяташе за детска играчка, днес е транспорт за мнозина. Тяхна популярна вариация са тротинетките за трикове, които се използват както от фенове на уличния стил каране, така и от каскадьори. Висококачествената тротинетка обичайно е по-тежка от останалите модели, защото няма механизъм за сгъване. Вероятно за вас е по-логично да купите модел, който е по-лек, за да правите трикове по-лесно, но всъщност ви трябва такъв със солидна конструкция, способна да издържи на високи скокове, силни удари и дори падане.

Идеалната тротинетка за трикове има алуминиево ядро, подсилени главини и капли, както и 10-милиметрови стоманени оси. Ширината на гумите също може да се отличава визуално, както и шасито. Покритието на кормилото също е от голямо значение, тъй като всички вибрации минават през ръцете ви и това носи допълнително напрежение в раменете и гърба. Тротинетките за трикове са подходящи за възрастни и деца над 12 години.

Тротинетките се появиха на българския пазар през 2000-та година и се продаваха на половината на тогавашната минимална заплата. Тези модели бяха насочени главно към деца, а онези, които ги притежаваха, бързо заформяха малка компания около себе си. Всеки искаше да се качи, да изпробва тази чудна нова играчка, подобна на скейтборд, но с кормило; подобна на велосипед, но без седалка. Вероятно класическите тротинетки щяха да си останат детски играчки, ако не бяха привлекли вниманието на BMX състезателите. Изначално триковете с тротинетки били просто за забавление, но мнозина видели потенциала им и изискали от производителите по-стабилна конструкция и по-издръжливи колела, за да могат професионалистите да разгърнат потенциала си. Производителите се вслушали в мнението на своята нова и неочаквана таргет група, пускайки на пазара тротинетки за професионалисти.

За кратко време тротинетките за трикове преминават от парка направо на междуградски и международни състезания. Първият подобен шампионат се провежда през 2012-та година и от тогава вече се е появило ново поколение каскадьори, които измислят все по-нови, сложни и предизвикателни каскади. Наравно с това тротинетките стават по-здрави и по-леки, предлагайки възможности, каквито не е имало досега. Ако и вие искате да изпитате тръпката от засилването, изстрелването и приземяването, разгледайте каталога с нашите предложения за тротинетки и открийте най-добрата за вас.

Често задавани въпроси

Какво отличава тротинетката за трикове от обикновената?

Тротинетките за трикове са изградени от висококачествени компоненти, за да издържат на силно натоварване при скок, падане, удряне и вибрация. Обикновените тротинетки са създадени за ежедневна употреба. Повечето имат малки колела, което предполага, че могат да се карат единствено върху равен, асфалтиран терен.

При създаването на тротинетки за трикове обичайно се използва два вида метал – алуминий за борда (плоската част) и подсилена стомана за кормилото (включително кормилната вилка). Обикновените тротинетки се правят от по-евтини материали, най-често пластмаса и метал, който се огъва дори при най-слабия удар. Ако опитате да направите каскада с обикновена тротинетка, шансът да се разпадне под вас е голям.

Теглото също е друга отличителна черта. Логично е, след като са направени от по-качествени материали, тротинетките за трикове да тежат повече, което е така, но теглото им варира между 3,5 и 4 кг. Счита се, че това е перфектното съотношение между здравина и баланс. Днес на пазара можете да откриете обикновени тротинетки, които тежат около 5 кг, като най-често това са модели за възрастни, но те също не са пригодени за трикове.

Как са създадени тротинетките?

Започва се с рязането на алуминиевия материал, който може да е 6061 или 6063. Разликата е, че 6061 предлага превъзходна здравина и гъвкавост, докато 6063 е известен с устойчивостта си срещу корозия и износване. Можете да изберете алуминий 6061 при за сухи и песъчливи райони, а 6063 – за влажни и кални терени.

След като материалът е готов, той се огъва във формата на борд, чиято ширина варира между 110 и 120 мм, а дължината – между 540 и 535 мм. Ако бордът е по-голям, ще ви пречи, а ако е по-малък, няма да стигне да балансирате двата си крака. Боядисването е прахово, като при някои модели се залепя специално фолио против хлъзгане.

Създаването на кормилото е малко по-сложно. В зависимост от модела, може да е направено от стомана, алуминий или хром. Стоманата е твърда, но не много гъвкава, докато алуминият е по-еластичен. Хромът е най-добър, но и най-скъп. Височината на някои кормилни вилки може да бъде регулирана, но повечето са фиксирани върху борда за по-голяма сигурност при каскади.

Колко видове тротинетки има?

Като изключим електрическите и пластмасовите тротинетки, тъй като не са подходящи за каскади, имаме kick тротинетки. Те са много популярни и се отличават с по-широките си колела – до 10 инча. Леки са, лесни за маневриране и пренасяне. Задължително имат степенка за подпиране, а някои модели са оборудвани с допълнителна спирачка върху кормилото.

Професионалната тротинетка е това, което търсите, когато искате да правите каскади. Ценовият диапазон варира между двете крайности, както и цветовата палитра. Могат да се карат както от подрастващи, така и от възрастни. Почти всички модели са подходящи за новаци и за професионалисти, т.е. можете да започнете като начинаещ каскадьор, докато се издигнете до ниво на професионалист. Дори тогава не е нужно да купувате нова тротинетка, а просто да премодифицирате настоящата с допълнителни компоненти.

Dirt тротинетките много приличат на професионалните, с едната разлика, че имат надуваеми гуми. Това им позволява да се движат по разнообразен терен – пясък и чакъл, подобно на dirt jumping велосипедите.

На последно място за офроуд тротинетките, които представляват кръстоска между професионална тротинетка и BMX колело. Гумите им са 12-инчови, също надуваеми, със спици, две спирачки на кормилото и подсилена рамка.

Почти сигурно е, че един ден тротинетките за каскади ще бъдат олимпийски спорт. През 2008-ма година, по време на Летните олимпийски игри в Пекин, професионалните тротинетки бяха представени за кратко като демонстративен спорт. Въпреки че все още не е ясно дали тротинетките имат шанс да станат част от толкова престижно първенство, демонстрацията определено повлия положително на популярността ѝ и доведе до организирането на международен шампионат. Последният бе проведен между 14 и 18 юни в Мадрид през 2023-та.

Има ли евтини тротинетки за трикове?

В нашия магазин ще намерите различни видове - бюджетни на цени от около 100лв, 150лв, 200лв, Това са базови модели, които ще спомогнат за хора които сега се учат или искат просто да закупят по-евтин модел.

Филтрирай продуктите
Тротинетката на Globber  GS 540 е едно страхотно предложение за тези, които обичат екстремните спортове , осигурявайки безопасност и истинско преживяване, както и наслада по време на каране. Предлагаме Ви, продукт от високия клас на Globber, произведена във Франция с висококачествени и издръжли..
249.00 лв
Тротинетката на Globber  GS 540 синя е едно страхотно предложение за тези, които обичат екстремните спортове , осигурявайки безопасност и истинско преживяване, както и наслада по време на каране. Предлагаме Ви, продукт от високия клас на Globber, произведена във Франция с висококачествени и изд..
249.00 лв
Тротинетка за трикове, скоци и номера Byox ChameleonХарактеристикиРазмер: 68x52x86 смРазмер на опаковка: 65x11x61 смТегло кг: 3.85Максимално тегло кг: 100Възраст: 8 години +Материал гуми/Размер: 100 mm•ALLOY coreТип лагери: ABEC-9Материал конструкция: T-bar :AluminumСпирачна система: На задното коле..
175.00 лв
Тротинетка ОNE K 180 e предназначена за възрастните и улеснява пътуванията с високото си ниво на оборудване!В тротинетката One K 180 е интегрирана новата патентована система за сгъване KLEEFER. Тя позволява тротинетката да бъде сгъната с лек ритник (удар), без усилие, благодарение на подпомагащото б..
429.00 лв
Longway улесни децата да започнат по правилния начин с професионалните тротинетки.За по-малките райдари идва тази професионална тротинетка Adam, която е страхотена тротинетка от начално ниво, готова за скокове и трикове, но без непременно да разбива касичката със спестявания. Тя е създадена, за да и..
159.00 лв
Longway улесни децата да започнат по правилния начин с професионалните тротинетки.За по-малките райдари идва тази професионална тротинетка Adam, която е страхотена тротинетка от начално ниво, готова за скокове и трикове, но без непременно да разбива касичката със спестявания. Тя е създадена, з..
159.00 лв
Longway улесни децата да започнат по правилния начин с професионалните тротинетки.За по-малките райдари идва тази професионална тротинетка Adam, която е страхотена тротинетка от начално ниво, готова за скокове и трикове, но без непременно да разбива касичката със спестявания. Тя е създадена, з..
159.00 лв
Подобрете своите трикове и изглеждайте готино със свежа нова професионална тротинетка Metro Shift от LongwayЗа тези от вас, които преминават от начинаеща тротинетка, ще намерите добра безопасна платформа с тротинетката Longway Metro Shift. Тук бързо ще започнете да забивате трикове, които преди са б..
370.00 лв
Подобрете своите трикове и изглеждайте готино със свежа нова професионална тротинетка Metro Shift от LongwayЗа тези от вас, които преминават от начинаеща тротинетка, ще намерите добра безопасна платформа с тротинетката Longway Metro Shift. Тук бързо ще започнете да забивате трикове, които пред..
370.00 лв
Longway Summit е екшън тротинетка за каскади, подходящ за каране в скейтпарк и за каране по рампи. Наличието на бар от хромирана стомана, която е здрава и устойчива на счупване, ще ви позволи да предизвикате своя репертоар от трикове. В допълнение, IHC компресионната система ви дава сигурна и устойч..
289.00 лв
Longway Summit е екшън тротинетка за каскади, подходящ за каране в скейтпарк и за каране по рампи. Наличието на бар от хромирана стомана, която е здрава и устойчива на счупване, ще ви позволи да предизвикате своя репертоар от трикове. В допълнение, IHC компресионната система ви дава сигурна и ..
249.00 лв
Longway Summit е екшън тротинетка за каскади, подходящ за каране в скейтпарк и за каране по рампи. Наличието на бар от хромирана стомана, която е здрава и устойчива на счупване, ще ви позволи да предизвикате своя репертоар от трикове. В допълнение, IHC компресионната система ви дава сигурна и ..
269.00 лв
Longway Summit е екшън тротинетка за каскади, подходящ за каране в скейтпарк и за каране по рампи. Наличието на бар от хромирана стомана, която е здрава и устойчива на счупване, ще ви позволи да предизвикате своя репертоар от трикове. В допълнение, IHC компресионната система ви дава сигурна и ..
249.00 лв
Детска алуминиева тротинетка ShockХарактеристики:Материал гуми/ размер: PU /полиуретан/•ALLOY core•110 mmТип лагери: ABEC-7Материал конструкция: Алуминум•Компресия HICСпирачна система: На задното колелоКормило ширина/ височина: TPR ръкохватки•57 cm•52 cmВъзраст/тегло: 100 кг•10+ годиниПлатформа мате..
140.00 лв
Алуминиева тротинетка Rebel с HIC система.Характеристики:PU колела 120mm алуминиеви.Лагери ABEC-9.Aлуминиева вилка.Стягаща скоба с три болта.Метално кормило дължина 670mm с прозрачни TPR ръковхатки 165mm.Височина от земята 830mm,квадратна основа с водоустойчива противохлъзгаща шкурка и една допълнит..
220.00 лв
Тротинетката на Globber  GS 540 в жълт и черен цвят е едно страхотно предложение за тези, които обичат екстремните спортове , осигурявайки безопасност и истинско преживяване, както и наслада по време на каране. Предлагаме Ви, продукт от високия клас на Globber, произведена във Франция с високок..
249.00 лв
Тротинетка за трикове Globber GS 540 червено-чернаИнформация и основни характеристикиТротинетката за трикове на френската марка Globber  GS 540 е в комбинация от червен и черен цвят. Разликите между тротинетките за трикове и класическите тротинетки са съществени, за да може екстремното каране..
249.00 лв
Тротинетка за трикове на френската марка Globber GS 540 цвят - черна/тюркоазИнформация и основни характеристикиТротинетката за трикове на френската марка Globber  GS 540 е в комбинация от черен и тюркоаз цвят. Разликите между тротинетките за трикове и класическите тротинетки са съществени, за д..
249.00 лв
Тротинетка за фристайл и скачане на френската марка Globber модел GS 720 е в комбинация от черен и сив цвят.Информация и характеристикиАко обичате адреналина, то точната тротинетка за вас е Globber GS 720 ! Тротинетката  Globber  GS 720 в цвят черна-синя е едно страхотно предложение за вси..
329.00 лв
Tротинетка за скачане и фрийстайл на френската марка Globber GS 720 e в комбинация от сиво-син и черен цвят.Основни характеристикиРазликите между тротинетките за трикове и класическите тротинетки са съществени, за да може екстремното каране да се превърне както в забавно, така и в безопасно. Тротине..
329.00 лв
Разликите между тротинетките за трикове и класическите тротинетки са съществени, за да може екстремното каране да се превърне както в забавно, така и в безопасно. Тротинетката  Globber  GS 720 е едно страхотно предложение за тези, които обичат екстремните спортове , осигурявайки безопасно..
329.00 лв
Ултраздрава фрийстайл тротинетка за трикове и скачане на френската марка Globber модел GS900  DELUXE в комбинация от черен и син цвят.ИнформацияТози модел тротинетка GS 900  DELUXE цвят- черна/синя с нео хром покритие е едно топ изпълнение на френската марка Globber, които са дългогодишни ..
439.00 лв
 Ултраздрава фристайл тротинетка за трикове, фристайл и скачане на френската марка Globber модел GS900  в комбинация от черен и сив цвят.ИнформацияТози модел тротинетка GS 900 цвят- черна/сива е едно топ изпълнение на френската марка Globber, които са дългогодишни и водещи производители на..
369.00 лв
Показва 1 до 23 от 23 (1 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за ползване | Поверителност и бисквитки и GDPR

Този продукт в момент е извън наличност. Въведете вашия email адрес и ние ще ви уведомим веднага щом продукта е обратно наличен.

Email