Меню
Количка

Спирачки

Спирачки

Независимо какъв велосипед карате и колко често го ползвате, за да имате пълен контрол над него, са ви нужни спирачки. Те ви позволяват да намалите скоростта или напълно да спрете. Като всеки компонент на колелото, те също са склонни да се износят или повредят. За да ги подмените, е нужно не само да знаете към кой вид спадат, но и дали имате възможност да изпробвате различен модел.

Видове

Спирачките се делят основно на три видачелюстни, дискови и барабанни. Челюстните използват натиск върху каплите на колелата, за да намалят скоростта. Този тип спирачка се активира от кормилото, посредством спирачен лост и броня. Челюстните видове са най-разпространените скорости, най-лесни за смяна и поддръжка. Разделят се на няколко подвида, като всеки зависи от дебелината на гумата.

Шосейните велосипеди използват челюстна, съединена спирачка, при която двете части са свързани чрез метален мост. Свободните са създадени за по-широки гуми и се срещат при планинските велосипеди. Тези спирачки се закрепват отделно, на всяко от раменете на кормилната вилица, а жилата им минават през специален носещ компонент. V-образната спирачка е вариация на свободната спирачка, като при нея има частичен мост над гумата, който позволява линейно издърпване на бронята. Отрицателната страна на челюстните спирачки е, че не се препоръчват в дъждовно време.

Дискови

Дисковите спирачки могат да са предни и задни. Изработени са от метално-керамична сплав и се състоят от две части – диск и ротор. Поставят се на главината на колелата, което гарантира по-бърза реакция при спиране. Отличават се с висока спирачна мощност, надеждност и функционалност при всякакви метрологични условия. Дисковите спирачки са изключително прецизни и чувствителни към натиска на спирачния лост, позволявайки ви да приложите точно толкова натиск, колкото искате. Дисковите спирачки могат да са механични или хидравлични.

Барабанни

Барабанните спирачки са малко по-груби на вид и обичайно се поставят на задната главина. Подходящи са за дълги преходи, независимо от атмосферните условия.

Филтрирай продуктите
Адаптор Shimano DEORE за диск/ротор с 6 болта към Center Lock.SM-RTAD05  е адаптор за ротор на дискова спирачка и се използва за монтиране на диск който се инсталира с болтове към главина която е  за монтаж на диск/ротор на шлици (CENTER LOCK). Адаптор Shimano SM-RTAD05 разполага с пластин..
29.90 лв
Диск ротор Shimano Deore XT  SM-RT86 болтИнформацияShimano Deore XT SM-RT86 Disc 6-болтаРоторите DEORE XT Ice-Tech (160, 180 и 203 mm) имат трислойна сандвич структура от алуминиева сърцевина, вградена в неръждаема стомана. По-високото разсейване на топлината на алуминия помага да се намали пов..
81.00 лв
Ротор диск Shimano Deore XT SM-RT76 160мм. осигурява постоянна спирачна сила във всякакви условия. Дискът е с диаметър 160мм. и се захваща за главината чрез 6 болта. Този модел е подходящ е за планински MTB велосипеди. Изключително прецизна изработка от висококачествена сплав от неръждаема стомана и..
68.00 лв
Ротор диск Shimano Deore XT SM-RT76 180мм. осигурява постоянна спирачна сила във всякакви условия. Дискът е с диаметър 180мм. и се захваща за главината чрез 6 болта. Този модел е подходящ е за планински MTB велосипеди. Изключително прецизна изработка от висококачествена сплав от неръждаема стомана и..
69.00 лв
Ротор диск Shimano Deore XT SM-RT76 180мм. осигурява постоянна спирачна сила във всякакви условия. Дискът е с диаметър 180мм. и се захваща за главината чрез 6 болта. Този модел е подходящ е за планински MTB велосипеди. Изключително прецизна изработка от висококачес..
75.00 лв
Ротор диск Shimano  SLX SM-RT66 160mm осигурява постоянна спирачна сила във всякакви условия. Дискът е с диаметър 160мм. и се захваща за главината чрез 6 болта. Този модел е подходящ е за планински MTB велосипеди. Изключително прецизна изработка от висококачествена сплав от неръждаема стомана и..
39.90 лв
Ротор диск Shimano  SLX SM-RT66 180mm осигурява постоянна спирачна сила във всякакви условия. Дискът е с диаметър 180мм. и се захваща за главината чрез 6 болта. Лесните за инсталиране плочи против разхлабване спомагат за фиксирането на болтовете на ротора на дисковата спирачка на място. Този мо..
45.00 лв
Спирачка Shimano  SLX се състои от комбинация на спирачен лост BL-M7100 ( R ) и спирачен 2-бутален апарат BR-M7100, свързани с хидравличен маркуч SM-BH90-SBM.Лост за спирачка Shimano SLX BL-M7100 RЛостът за дисковата спирачка е с фокус върху намаленото тегло и висока спирачна мощност, насочена ..
179.90 лв
Комплект хидравлични спирачки Shimano BR-MT200/BL-MT200ИнформацияКомплект хидравлични дискови спирачки Shimano MT200. Спирачките са сет предна и задна с течност и накладки. Това е бюджетна хидравлична спирачка която притежава много от характеристиките на скъпите спирачки. Спирачките са двубота..
110.00 лв
Органични накладки  Magura за четирибутални дискови спирачки. Оптимизирани за използване на електрически велосипеди благодарение на по-висока спирачна сила, по-голяма издръжливост и по-кратко време за спиране.Модел Magura 8.S  Sport имат повишена спирачна сила и по-малко Fade спрямо Comfor..
39.00 лв
Органични накладки за дискова спирачка Union DBP-29, предназначени за спирачки HOPE. Цената е за лява + дясна накладка, обтягащо телче между тях и щифт за закрепване. Съставът на материала на този модел накладки е предназначен за добро и балансирано спиране, препоръчва се за ежедневна употреба.Предн..
14.90 лв
Спирачка Shimano  SLX се състои от комбинация на спирачен лост BL-M7100 ( L ) и спирачен 2-бутален апарат BR-M7100, свързани с хидравличен маркуч SM-BH90-SBM.Лост за спирачка Shimano SLX BL-M7100 LЛостът за дисковата спирачка е с фокус върху намаленото тегло и висока спирачна мощност,..
172.90 лв
Спирачна мощност настроена за начинаещи колоездачи. С регулировка на лоста за отдалеченост е подходяща и за по-малки ръце.  Shimano ALTUS BL-MT200 е идеална за голямо разнообразие от велосипеди. Спирачката е напълнена и обезвъздушена. Не е сглобена за предимство при монтаж на рамки с вътрешно о..
52.00 лв
Спирачна мощност настроена за начинаещи колоездачи. С регулировка на лоста за отдалеченост е подходяща и за по-малки ръце. Предна спирачка  Shimano ALTUS BL-MT200 е идеална за голямо разнообразие от велосипеди. ПредимстваТънък спирачен стоманен лост за 2/3 пръста Минимален обхват на лоста 75ммН..
47.00 лв
V-BRAKE спирачка Crosser - сиваИнформацияV-brake спирачка за велосипед от добър клас. V-brake спирачките са най-популярните сред велосипедите. Поддръжката и е лесна и евтина и същевременно осигуряват добра спирачна сила на велосипеда.ХарактеристикиМодел - TX-115C 108mm пасва и на калникМатериал - ал..
9.00 лв
V-BRAKE спирачка Crosser - чернаИнформацияV-brake спирачка за велосипед от добър клас. V-brake спирачките са най-популярните сред велосипедите. Поддръжката и е лесна и евтина и същевременно осигуряват добра спирачна сила на велосипеда.ХарактеристикиМодел - TX-115C 108mm пасва и на калникМатериал - а..
9.00 лв
Преходник за монтаж на дискова спирачка PM-IS-F180 или PM-IS-R160Подходящ за предна спирачка с размер на диск/ротор 180ммПодходящ за задна дискова спирачка с размер на диск/ротор 160ммMAX1 Преходник за монтаж на дискова спирачка PM-IS-F180 или PM-IS-R160.Характеристики:IS - Международен стандартен м..
13.90 лв
Преходник за дискова спирачка Brakco.Преходника е за диск от Center lock към 6 болта...
23.00 лв
MAX1 преходник за монтаж на дискова спирачка PM-IS-F203.Обяснения:IS - Международен стандартен монтажPM - Монтаж на постFM - Плосък монтажF - използвайте на предната спирачкаR - използвайте на задната спирачка140/160/180/203 - размер на диска..
14.00 лв
MAX1 преходник за монтаж на дискова спирачка PM-PM-F / R180Обяснения:IS - Международен стандартен монтажPM - Монтаж на постFM - Плосък монтажF - използвайте на предната спирачкаR - използвайте на задната спирачка140/160/180/203 - размер на диска..
14.90 лв
Болчета за диск Ashima златисти
-13 %
Болчета за диск / ротор Ashima златистиЗлатисти болтове за диск 6 бр.Изключително леки...
12.90 лв 14.90 лв
Детски лостчета / спирачки за велосипед. Дизайн за по-блозко отстояние на лоста от кормилото. По този начин детето достига спирачката лесно.материал - пластмаса и алуминийЦената е за комплект!..
9.00 лв
Спирачен диск MAX1 140мм.Дискът е изработен от високо термоустойчива стомана 410 НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА 42HRC.Спецификации:- Формата на диска осигурява много добро охлаждане- Ултралек дизайн- Опаковката съдържа винтове- Може да се използва за всички видове спирачни накладки (органични, синтеровани и др...
18.00 лв
СПИРАЧЕН ДИСК MAX1 180mm, формата на диска гарантира много добро охлаждане, ултралек дизайн.Острието е изработено от силно топло устойчиви стомана 410 НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА.Повърхностна обработка 42HRC.Спецификации:Формата на диска гарантира много добро охлажданеUltralight дизайнПакетът включва винтове..
25.90 лв
Ротор Shimano SM-RT26 осигурява постоянна спирачна сила във всякакви условия. Дискът е с диаметър 160мм. и се захваща за главината чрез 6 болта. Подходящ за планиски, трекинг и градски велосипеди.Включени шайби против разхлабване!..
16.90 лв
Ротор Shimano SM-RT26 осигурява постоянна спирачна сила във всякакви условия. Дискът е с диаметър 180мм. и се захваща за главината чрез 6 болта. Подходящ за планиски, трекинг и градски велосипеди...
23.90 лв
Диск ротор Shimano SM-RT54. Дискът е с диаметър 160мм и осигурява постоянна спирачна сила във всякакви условия. Системата на захващане към главината е Center Look.Характеристики:група: shimano Deoreдиаметър: 160ммзахващане: Center lookтип накладки: органичниматериал: стомана..
22.00 лв
Ротор Shimano SM-RT54 осигурява постоянна спирачна сила във всякакви условия. Дискът е с диаметър 180мм. Роторът се захваща за главината бързо и лесно чрез системата Center lock. Подходящ за планиски, трекинг и градски велосипеди.Приложение: Планински велосипеди, трекинг велосипеди, градски велосипе..
25.00 лв
Диск ротор Tektro Диаметър: 180 мм, Материал: неръждаема стомана Монтаж към главината с 6 болта, включени в комплекта. Wave дизайн. Тегло: 110 грама (160 мм)..
24.00 лв
Диск Ротор BRAKCO 180mm на болтСпецификация:Материал: Неръждаема стоманаЗахващане с 6 болтаДиаметър:180мм,140мм, 160мм, 180мм - подходящи за street и dirt jump колела180мм, 203мм - Подходящ за планински велосипеди (MTB).Ниско теглоТеглo: 119г (160 мм)Дизайн против задържане на кал и мръсотия.6х черн..
25.00 лв
Диск Ротор на чешката марка MAX1 180mm в цвят черен с охлажданеОписание Формата на спирачния диск ротор MAX1 180mm гарантира много добро охлаждане. С ултралек дизайн,  дискът е изработен от високо термоустойчива стомана 410 - НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА. Охладителното тяло е изработено от специален алум..
79.90 лв
Ротор Shimano Deore SM-RT64 е висококачествен диск с диаметър 160мм. Роторът се захваща за главината бързо и лесно чрез системата Center lock. Специалният му дизайн осигурява постоянство и мощ в работата на спирачната система във всякакви условия. Дискът е изработен от стоманаХарактеристики:ДИАМЕТЪР..
49.00 лв
Калодки Baradine 461C Калодки Baradine 461C
-27 %
Калодки Baradine 461C за шосейни велосипеди.Характеристики:- За пътни/състезателни велосипеди;- Сменяеми перца- 3-цветено перце, който осигурява спирачна сила за 4 сезона ..
16.00 лв 22.00 лв
Калодки за велосипед Bikesport карбонХарактеристикиматериал на обувката за перото: алуминиева сплавматериал на перцето: висококачествена гумена смес оптимизирана за къс спирачен път.звук: безшумнидизайн: карбонова разцветкаНиско теглоИнформацияКалодките са подходящи за всякакви метереологични услови..
15.00 лв
Калодки Clarks CPS461Подходящи за шосейни велосипедиСъвместими със спирачки Campagnolo Record 10, Chorus 10, Centeur 10Олекотени основиДължина - 55 мм..
14.90 лв
Калодки Force трицветни със сменяеми перца.Осигуряват отлично спиране при сухо, мокро и кално време. Гумените вложки са сменяеми на този модел. MSP технология за по-бавно загряване, по-дълъг живот и редуциран шум при спиране.Дължина: 70мм..
16.00 лв
Качествени калодки за спирачки Magura (HS11, HS33)Качествен спирачни накладки MAX1 за спирачки Magura (HS11, HS33). Жълтата смес е по-мека и има по-добри спирачни свойства на мокро и при ниски температури.- чифт- дължина на обувката 50мм..
21.00 лв
Калодки MAX1 Sport 3-цвятаУниверсални спирачни калодки, подходящи за всички условия, специална смес от синтетичен каучук, 72мм, опаковка от 2бр (двойка)...
7.90 лв
Калодки MAX1 Sport 55 мм сменяемиОписаниеКалодките на MAX1 Sport 55 мм са със сменяеми перца. Дължината на калодката е 55мм. Изработени са от алуминий и гума. Монтират се посредством шестограм.ХарактеристикиДължина на калодката - 55ммСъвместимост - SHIMANO/SRAM Алуминиево тялоПредназначени са за шос..
12.90 лв
Калодки за V-brake спирачки Union BS-420ИнформацияКачествени калодки за V-brake спирачки от Union. Калодките осигуряват добра равномерна спирачна сила при всякакви метереологични условия. Материала щади шината на каплата като не я износват и издълбават.ХарактерситикиV-brake спирачни калодки, симетри..
8.00 лв
Показва 1 до 40 от 93 (3 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за ползване | Поверителност и бисквитки и GDPR

Този продукт в момент е извън наличност. Въведете вашия email адрес и ние ще ви уведомим веднага щом продукта е обратно наличен.

Email