Меню
Количка

Shimano

Първоначално Shimano Iron Works и по-късно Shimano Industries, Inc e япоска мултинационална компания за производство на  компоненти за велосипеди. Компанията е кръстена на основателя си Шозабура Шимано със седалище в гр. Сакаи.

Продажбите на Shimano са приблизително 70 - 80% от световния пазар на компоненти за велосипеди.

История

Shimano е японска компания, фокусирана върху разработването, дистрибуцията и производството на компоненти за велосипеди. Компанията е ориентирана към природата и най-популярните спортове на открито. Основната мисия на Shimano е да помогне на хората да реализират мечтите си, за да създадат нов начин на живот и да споделят с други радостта от него. Всичко това е възможно с непрестанното подобряване на техническите умения на служителите, самоусъвършенстване и креативно мислене.

Компоненти

Компонентите за шосейни велосипеди имат дълга история в търсене на перфектния баланс между аеродинамика и ергономичност. Резултатът е плавна спирачна и скоростна система с гладка, напълно незабележима работа на жилото. За каране без стрес, само удоволствие.

Планински велосипеди

Най-богат е изборът на компоненти за планински велосипеди. Без преувеличение можем да кажем, че компанията е посветила много време и усилия да разработи разнообразни подкатегории за всеки стил планинско колоездене. XTR отговаря за най-високото ниво състезателни нужди. SLX е готов да ви откара, където пожелаете. ZEE осигурява стабилна платформа за агресивно каране. XT е линията, с която всичко е започнало; оригиналът. XT гарантира надеждно превключване и превъзходно спиране; интуитивна поддръжка и висока производителност.

Електрически велосипеди

Shimano обръща специално внимание и на електрическите велосипеди с най-удобните за водача хардуер и софтуер. Компоненти има както за планински електрически велосипеди, така и за шосейни.

Освен компоненти, Shimano предлага специално облекло за велосипедисти. Дори да не знаете каква екипировка ще ви е нужна за вашето колело, на сайта ще откриете подробен каталог за всяка ситуация, независимо дали се движите предимно на пътя или извън него.

Иновации

Разработчиците в Shimano непрестанно търсят нови начини да подобрят производителността по време на каране, както и комфорта на колоездача. С технологията Di2 получавате пълен контрол над обновената скоростна кутия през приложение за телефон. Shimano предлага нова серия от колела, фокусирани върху изкачване, висока скорост или ежедневно ползване. Компанията е разработила и специално приложение, което да ви помогне да изчислите настоящото си представяне и да ви предложи как да го подобрите.


V-BRAKE спирачките от серията на Shimano ALIVIO T400 осигуряват отлично уверено спиране с регулация. Проектирани за MTB и Трекинг велосипеди...
27.90 лв
Адаптор Shimano DEORE за диск/ротор с 6 болта към Center Lock.SM-RTAD05  е адаптор за ротор на дискова спирачка и се използва за монтиране на диск който се инсталира с болтове към главина която е  за монтаж на диск/ротор на шлици (CENTER LOCK). Адаптор Shimano SM-RTAD05 разполага с пластин..
29.90 лв
Венец касета Shimano 105 CS-R7000 11ск 11-28Т е подходяща за шосейни велосипеди с 11 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките. П..
76.90 лв
Венец касета Shimano 105 CS-R7000 11ск 11-28Т е подходяща за шосейни велосипеди с 11 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превкл..
79.00 лв
Венец касета Shimano 105 CS-R7000 11ск 11-32Т е подходяща за шосейни велосипеди с 11 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на пр..
86.90 лв
Венец касета Shimano ACERA CS-HG200 9ск 11-32Т е подходяща за планински велосипед с 9 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко и прецизно превключване на веригата.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват пе..
34.00 лв
Венец касета Shimano ACERA CS-HG200 9ск 11-36Т е подходяща за планински велосипед с 9 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко и прецизно превключване на веригата. Код на производителя - ECSHG2009136Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно..
35.00 лв
Венец касета на Shimano, подходяща за планински велосипеди. Венеца е със специален профил на зъбите HiperGlide за по - лесно, гладко и безшумно превключване на предавките.Подходяща за МТБ велосипеди с 8 задни скорости.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се ..
25.90 лв
Венец касета CS-HG200 по технология Hyper Glide за велосипеди с механизъм на движение със 7 скорости и 12-28 зъба. Осигурява гладко и прецизно превключване на скоростите.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг..
25.90 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване. Подходяща за шосейни велосипеди.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им ..
39.00 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване. Подходяща за шосейни велосипеди.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния..
39.90 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им период и смяната им да се изв..
34.90 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им период и смяната им да се изв..
39.00 лв
Венец касета Shimano Alivio CS-HG400 9 скорости. С технология Hyperglide за лесно, тихо и надеждно превключване.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,смазват периодично, за да бъде по-дълъг експлоатационния им период и смяната им да се изв..
39.00 лв
Венец касета на Shimano подходяща за планински велосипеди. Специален профил на зъбирте HIPER GLIDE  осигуряващ гладко, тихо и прецизно превключване. Подходящ за велосипеди с 8 скоростна задна система.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,см..
29.90 лв
Венец касета на Shimano CS-HG41 подходяща за планински велосипеди. Специален профил на зъбирте HIPER GLIDE  осигуряващ гладко, тихо и прецизно превключване. Подходящ за велосипеди с 8 скоростна задна система.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да с..
32.90 лв
Венец касета Shimano DEORE CS-HG50 10ск 11-36Т е подходяща за планински велосипед с 10 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко,безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките.&n..
54.90 лв
10 скоростна система на Shimano Deore CS-M4100 дава широка гама от предавки за да се чувствате добре по всякакви терени. Със своята лека конструкция касетата осигурява плавни стъпки между венците и прецизно превключване. Венец касетата е подходяща за 1/2x10 скорости.Полезна информацияПрепоръчително ..
69.90 лв
Венец касета Shimano DEORE CS-M4100 е подходяща за планински велосипед с 10 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко,безшумно и прецизно превключване на веригата. С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките.  Покрит..
89.90 лв
Перфектна венец касета за МТБ велосипеди с една или две плочи на задвижване отпред. Shimano CS-M5100  11-42T 11s проектирана така, че осигурява максимален контрол на каданса през разнообразния терен на планинското колоездене.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно съст..
96.90 лв
Перфектна венец касета за МТБ велосипеди с една или две плочи на задвижване отпред. Shimano CS-M5100 11s проектирана така, че осигурява максимален контрол на каданса през разнообразния терен на планинското колоездене.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се по..
124.90 лв
Венец касета Shimano DEORE CS-M6100 е подходяща за планински велосипеди с 1х12ск.скоростна система. Технологията HyperGlide допринася за оптимизиране на превключването при HG венци Shimano. Благодарение и на  новото поколение дванадесет скоростни системи на Shimano ще можете да превключват..
149.90 лв
Новата 12 скоростна касета на Shimano DEORE XT M8100 намалява теглото като същевременно увеличава скоростите с още една. Конструкцията е BEAR SPIDER, а тялото е MICRO SPLINE с профил на зъбите HYPERGLIDE+. Всичко това осигурява повишена производителност при превключване и най-малко зъбно венче от 10..
245.00 лв
Shimano SLX CS-M7000 11ск е висок клас касета идеална за 1x или 2x MTB задвижване на Shimano. Високо ефективно задвижване за каране по пътеки, плавно превключване на предавките. Лека поякообразна конструкция.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите да са в изрядно състояние, да се почистват,с..
122.00 лв
Със своята конструкция Beam Spider 12 скоростната касета на Shimano  SLX CS-M7100 10-51T намалява теглото и добавя още една предавка за MTB велосипедите. Предавките започват от 10 зъба благодарение на новото тяло на Shimano MICRO SPLINE и HIPERGLIDE + профил на зъбите....
159.90 лв
Венец касета Shimano Sora  CS-HG50 9ск 11-30T е подходяща за планински и шосейни велосипеди с 9 задни скорости. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко и прецизно превключване на веригата. Подобрена версия с по-голяма здравина и по-лека като тегло.Полезна информацияПрепоръч..
41.90 лв
Венец касета Shimano TIAGRA CS-HG500 10S 11-32T е предназначена за шосейни велосипеди. Зъбите са HG (Hyper Glide), което осигурява по-бързо и безшумно превключване.С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките. Полезна информацияПрепоръчително е компонентите..
59.00 лв
Венец касета Shimano TIAGRA CS-HG500 10S 12-28T е предназначена за шосейни велосипеди. Зъбите са HG (Hyper Glide), което осигурява по-бързо и безшумно превключване.С посоката си на движение се гарантира оптимална работа на превключването на предавките.Полезна информацияПрепоръчително е компонентите ..
44.90 лв
Shimano ULTEGRA CS-6600 16-27T е 10 скоростна касета за шосейни велосипеди от групата Ultegra. Индексът 16-27T указва обхвата от зъби на венец касетата. 16T е минималния брой зъби а 27T най-големия. Този модел предоставя различни предавателни отношения за подходящ избор на каране по различни терени...
134.90 лв
Венец касета за велосипед от групата на Shimano  Ultegra CS-R8000 11ск 11-28Т, която е подходяща за велосипеди с 11 задни скорости. Касетата е от най-високия клас от  серията на Shimano Ultegra. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превключване..
125.00 лв
Венец касета за велосипед от групата на Shimano  Ultegra CS-R8000 11ск 11-30Т, която е подходяща за велосипеди с 11 задни скорости. Касетата е от най-високия клас от  серията на Shimano Ultegra. Зъбите на венеца са HG (Hiper Glide), което осигурява гладко , безшумно и прецизно превкл..
135.00 лв
Велосипедна верига Shimano  Deore CN-HG53 с HyperGlide профил на звената за бързо и безшумно превключване, подходяща за планински и шосейни велосипеди със система на движение с 9 скорости отзад. Изключително прецизна изработка от висококачествена сплав от стомана. HyperGlide технологията доприн..
39.00 лв
Велосипедна верига Shimano  с HyperGlide профил на звената за бързо и безшумно превключване, подходяща за планински и шосейни велосипеди със система на движение с 9 скорости отзад. Изключително прецизна изработка за гладко превключване.Подходяща за използване с компоненти Shimano Deore, Al..
39.00 лв
Верига за велосипед Shimano  CN-HG601 е от серията на Shimano 105 или SLX. Отличава се с ниско тегло и плавно превключване на скоростите.  Технологията HyperGlide SIL-TEC допринася за ниско триене и оптимизиране на превключването при HG венци Shimano. Подходяща е и за E-BIKE.Полезна инфор..
49.00 лв
Велосипедна верига Shimano CN-M6100 за 1х12 или 2х12 скоростни системи Shimano. В комплекта е включено quick release звено за съединяване, което прави изключително лесно свързването. Съвместима с MTB и E-bikes. 12-степенна верига, която благодарение на подобрената си технология осигурява гладко,прец..
38.00 лв
Велосипедна верига Shimano DEORE XT CN-M8100, подходяща за планински велосипеди и E-BIKE със система на движение с 12 скорости отзад. Изключително прецизна изработка за гладко превключване.  Осигурява гладко и стабилно превключване на скоростите, ефективност при педалиране, повишена здравина и ..
67.90 лв
Висок клас верига на Shimano. CN-HG901 11 скорости получава цялостна  SIL-TEC обработка за повишена издържливост и ефективност. Асиметричен дизайн осигуряващ плавни превключвания, като същевременно намалява шума от задвижването. Верига Shimano CN-HG901 също е оценена за използване с E-BIKE вело..
73.90 лв
Веригата на Shimano CN-M7100 12 ск. осигурява подобрено задържане благодарение на удължената част на вътрешната плоча на веригата. Веригата включва бърза връзка и SIL-TEC обработка за удължена издържливост при агресивни карания. Патентован дизайн за плавно и тихо превключване. Полезна информацияПреп..
48.90 лв
Велосипедна верига Shimano TIAGRA CN-4601 е 10-степенна верига, която осигурява гладко и стабилно превключване на скоростите, ефективност при педалиране, повишена здравина и почти безшумна работа. Подходяща за шосейни и трекинг велосипеди със система на движение с 10 скорости отзад. Изключително пре..
46.90 лв
Модела верига на Shimano Ultegra CN-6600 осигурява гладко и стабилно превключване на скоростите, ефективност при педалиране, повишена здравина и почти безшумна работа. Подходяща за използване с курбели Shimano Ultegra FC-6700/6750. Предназначена е за шосейни велосипеди. В комплекта е включен чупещ с..
48.00 лв
Показва 1 до 40 от 236 (6 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за ползване | Поверителност и бисквитки и GDPR

Този продукт в момент е извън наличност. Въведете вашия email адрес и ние ще ви уведомим веднага щом продукта е обратно наличен.

Email