Повече от 10 години Бафанг е един от най-големите производители на компоненти на eBike в света. В Европа електрическите й двигатели са станали стандартни всъщност. През последните пет години обаче тя се фокусира интензивно върху производството на централни двигатели. През 2014 г. тя е въвела интегрирано централно устройство с кодовото име MAX, което получи фиксирано име на MaxDrive. MaxDrive се използва в много видове 250W / 36V eBikes. Бафанг също произвежда двигатели главина (отпред и задни), които го правят дългосрочен лидер на световния пазар. Всички Bafang двигател са с оценка IP66.

 

M300

 

Този тип двигател няма сензор за торсия (налягане). Оборудван е само с интегриран сензор за скорост, който оценява сигналите за педалиране и скорост от централната ос на двигателя. Това е по-достъпна версия на MAXDRIVE двигател със сензор за торсия. Сензорът за смяна може да се монтира към двигателя.

 

M420

 

Централният електрически двигател Bafang M400, известен преди това като Max Drive, е претърпял задълбочения редизайн и сега може да бъде намерен под името M420 в магазините. Предлага мощност от 250 W, 80 Nm въртящ момент. Този тип двигател е оборудван със сензора за торсия (налягане). Блокът за управление оценява силата, която ездачът педалира и съответно регулира мощността на двигателя. Различава се от предшественика си по оста с прикрепване към сегмента с хиляда остриета. Софтуерът остава същият. Към двигателя може да се монтира и датчика за смяна на предавките.

 

M500

 

Използването му е особено в планински eBikes и скорост педелец сегмент, които напълно съответстват на неговите параметри, както и. Двигателят M500 е оборудван със сензора за торсия (налягане). Блокът за управление оценява силата, която ездачът педалира и съответно регулира мощността на двигателя. Електрическият двигател предлага мощност 250 W и 95 Nm въртящ момент. Както при двигателя M420, максималната скорост е 25 km/h или 45 km/h, в зависимост от използването и приложимото законодателство. Двигателят се характеризирас гладко и тихо движение , особено при смяна на предавките, дори когато се качва нагоре. Двигателят поддържа датчика за смяна на предавките.