Чантите са необходим аксесоар, когато става дума за велосипеди. Ще откриете модели за всяка част от колелото – долна и горна рамка, под седалката и върху багажника. При дълги преходи комбинирайте различни модели и пригответе най-важното: храна, вода, мини помпа, аптечка и компас.

1. Триъгълна чанта под рамката

Започваме класацията от най-малкия и компактен модел - MAX1 Triangle L. Поставя се от долната страна на рамката с помощта на велкро ремъци. Не пречи по никакъв начин по време на колоездене и идеален за пренос на дребни вещи – смартфон, ключове и подобни.

2. Чанта над рамката

Чанта над рамката

Компактна, удобна, шита от непромокаем материал, MAX1 Top Tube има за цел да ви предостави бърз и лесен достъп до най-важните вещи. Изключително подходяща, когато използвате GPS навигация, за да се ориентирате или водите разговор чрез високоговорител.

3. Чанта за смартфон

В случай, че искате чанта над рамката, която да предлага повече от това просто да държите телефона си, то MAX1 Mobile One е перфектният избор. Горната част е транспарантна сензорна мембрана, която ви осигурява достъп до целия екран. Самият дизайн на модела е леко скосен, което ви позволява да гледате екрана под ъгъл, без светлината да ви пречи. Гумената мембрана в долната част ви дава опция да използвате слушалки с кабел.

4. Чанта под седалката

Чанта под седалката

Някои модели велосипеди не позволяват да се постави чанта на рамката, но затова пък имате достатъчно място под седалката. Author A-S310 е с вместимост 0,3 литра, с удобно и сигурно захващане и един основен джоб, в който да държите най-необходимото. Дизайнът е стилен и семпъл, подходящ за всеки цвят рамка.

5. Чанта с гума

Друга полезна опция за чантите под седалката е моделът Continental 29 S42, в който има навита резервна вътрешна гума за планински велосипед, 26-инчова и с клапан. В комплекта са включени два броя щанги. Препоръчително е да носите със себе си и мини помпа – тя е телескопична и ще ви свърши чудесна работа във всяка ситуация.

6. Чанта с бидон

MAX1 B-Bag е средноголям, подходящ за високи седалки. Вместимостта на чантата е два литра – повече от достатъчно да съхранявате вещи от първа необходимост и лека закуска. Мрежичката за бидона е поставена отзад и има ластик за по-голяма сигурност. Размерът на мрежичката е за стандартен бидон. В онлайн магазин Martobike.bg Може да разгледате богата гама различни модели в категория : Чанти за колело

7. Голяма чанта

Голяма чанта

Ако искате да разполагате с повече място в чантата под седалката, изберете MAX1 Expedition XXL. Обемът ѝ е почти седем литра, а достъпът до вътрешността е улеснен, така че да не се налага да я сваляте всеки път, когато искате да я ползвате. Моделът е изключително подходящ за зимно и лятно колоездене, когато са ви необходими резервни дрехи при дълги преходи.

8. Оригинална чанта за Selle Royal

Луксозна на външен вид и покрита с изкуствена кожа, този модел чанта е създаден специално за италианските седалки Selle Royal. Въпреки че обемът е съвсем скромен, Selle Royal Original се отличава драстично от всички останали досега и създава усещане за класа.

9. Голяма чанта за кормило

Когато пътувате из непознати местности за дълго време, ви е необходима чанта, която да ви предостави бърз достъп както до телефона и GPS навигацията, така и до бидона с вода. Tour de France е един от най-желаните модели за туризъм. Горната част е прозрачна, така че да можете да гледате таблета или телефона си. Моделът се монтира и откача лесно. Към чантата има включен ремък, за да я вземете със себе си, когато сте пеша.

10. Дисаги за велосипед

Монтират се върху багажника на велосипеда и представляват две чанти с еднаква големина. Всяка има по два големи и два малки джоба, като общият обем е 18 литра. За да запазите баланса на велосипеда, е препоръчително да разпределите равномерно тежестта в чантите. Не се притеснявайте, че могат да се изцапат с кални пръски – тяхната непромокаема тъкан е лесна за почистване.